Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A vakok álmodnak?

A vakok álmodnak?

Figyelt kérdés
2011. máj. 14. 21:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Hm off, de a kérdés az jó, kár, hogy egy vak sem fogja ezt itt nekünk megmondani, de hátha tudja valaki.
2011. máj. 14. 21:14
 2/11 anonim válasza:
100%
Aztaa ez nagyon jó kérdés,ez engem is nagyon érdekelne
2011. máj. 14. 21:15
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azok a vakok akik nem vakon születek azok álmodnak, az emlékeik alapján, ez tuti, de aki vakon születtek azokat nem tudom.
2011. máj. 14. 21:17
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne álmodnának? Álmunkban a velünk megtörtént,észlelt eseményeket szelektálja az agy. Igaz,hogy nem látnak,de velük is sok minden megtörténik.
2011. máj. 14. 21:17
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Keress rá oldalt, volt már ilyen kérdés és egy vak lány válaszolt is - felolvasógépet használt.

Ő látónak született, később vakult meg. Azt írta hogy eleinte ugyanúgy álmodott mint mi, de aztán a képek egyre kevesebbek lettek és végül úgy kezdett el álmodni mint ahogy most érzékeli a világot: hangok, szagok ilyesmik.

2011. máj. 14. 21:24
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Álmodnak, sőt sokuk lát is álmában. Mások álmukban is vakok, de biztosabban mozognak, nem kell nekik vezető, vagy bot. Még a született vakok között is akad, aki lát álmában.
2011. máj. 14. 21:28
 7/11 A kérdező kommentje:
Utolsó előtti!: Be tudnád linkelni nekem? Nem találom.
2011. máj. 14. 21:42
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Nah rosszul emlekeztem meg mot is lat neha almaban de ugy irja gyakrabban vak.

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__16..

Ps. Nem tudom h szoktatok keresni a neten stb. De ha kerestek csak par kulcsszavat kell beirni a keresobe es nem teljes mondatot pl. Itt vakokra a 4. Talalat volt. :))

2011. máj. 14. 22:45
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
mi osztalykirandulason voltunk ilyen sotet szobaban. egy nagy terem, gyakorlatilag egy lakas mindenfele hasznalati tartggyal es korom sotet van. kaptunk egy feher botot meg egy vak idegenvezetot. nagyon erdekes, bar tobbet rosszul lettek es ki kellett oket vezetni. en nagyon elveztem, furcsa mennyire nehez is vaknak lenni ha nem vagy hozzaszokva. na szoval ez a faszi mondta hogy szokott almodni, bar 4 eves kora ota vak. es vannak ismerosei akik vakon szulettek, ok hangokrol es illatokrol almodnak.
2011. máj. 18. 20:10
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Az álomban az aznap megtörtént eseményeket dolgozzuk fel a tudalattinkban.Egy vak ugyan nem lát de van képzeletereje is stb,és másképp éli át az eseményeket stb ,de ők is majdnem ugyanúgy élnek mint mi,csak másképp tanulnak,tapasztalnak.Tehát ebből adódoan álmodnak,csak lehet hogy nem olyan színesen mint mi látók.
2011. máj. 21. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!