Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan van ez az altatásnál?

Hogyan van ez az altatásnál?

Figyelt kérdés
Nekem volt, és engem injekcióval altattak el. De hallottam olyanról, (ráadásul 18 alattiról), akire még ébren rárakták a maszkot, és hányingere támadt az altatógáztól. (Igaz, ezek régi, ca. 20 éves sztorik.) Na de miért nem lehet mindenkit injekcióval elkábítani az altatógép bekapcsolása előtt?

2013. febr. 10. 21:54
 1/8 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy ma már mindenkit kábítanak előtte, de régen miért nem így volt?
2013. febr. 10. 21:54
 2/8 anonim ***** válasza:
Ma már úgy altatnak, hogy kiütnek előtte Dormicummal, az ébredés után kb. annyira emléxel, hogy bevetettek valamit még a kórteremben és filmszakadás.
2013. febr. 10. 22:25
 3/8 A kérdező kommentje:
Kösz, ezt értem, és sejtettem, hogy már nem úgy van, mint régen. Na de akkor, miért volt így, főleg kiskorúaknál?
2013. febr. 10. 22:35
 4/8 anonim ***** válasza:

Engem 10 éve műtöttek, és előtte adtak egy domicum tablettát, de nem aludtam el tőle, csak kicsit kába lettem, aztán mikor rám tették a maszkot, egyáltalán nem volt hányingerem, időm se lett volna, hogy legyen, olyan hamar kiütött.

Amikor felébredtem az intenzíven, mind a két szomszédom buzgón öklendezett, én nem. Szerintem az emberek utána szoktak hányingert érezni, nem a műtét előtt, legalábbis úgy tudtam eddig, de lehet, hogy tévedek.

2013. febr. 11. 00:30
 5/8 A kérdező kommentje:
Az egyik, akivel találkoztam (még gyerekként a kórházban), ő utána öklendezett, de a másiknak azt kamuzta a műtősfiú, hogy gyümölcsillata van, de ez nem volt igaz, baromira rossz volt neki. A harmadik meg szintén arról beszélt, hogy mennyire rossz volt ez a gáz.
2013. febr. 11. 00:57
 6/8 A kérdező kommentje:
Nekem több műtétem is volt, volt előzetes kábítás a kórteremben, amitől a műtőbe érve már félig kába voltam, és az előkészület alatt elaludtam, de volt olyan is, amikor a műtőben, a bekötött infúzióba nyomták be az altatót, meg akartam várni, amíg benyomja a műtősnő, hogy utána kezdjek el számolni, de nem bírtam kivárni, olyan lassan nyomta, hogy a végére elaludtam.
2013. febr. 11. 01:00
 7/8 anonim ***** válasza:

Ma is van akit gázzal altatnak (főleg kisebb műtéteknél), mivel ilyenkor a beteg hamarabb felébred és nem kell tubust vezetni a tüdejébe, kevésbé komplikált, mint a gyógyszeres altatás. Kábítást pedig ma már mindenki kap a műtét előtt.

Valóban nagyon rossz szaga van, én még 2 nap múlva is éreztem és nagyon rossz volt tőle a gyomrom.

2013. febr. 11. 10:51
 8/8 A kérdező kommentje:
Így már értem. Csak akkor ezekszerint nem kábítottak el mindekit rendesen előtte?
2013. febr. 11. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!