Nekem volt, és engem injekcióval altattak el. De hallottam olyanról, (ráadásul 18 alattiról), akire még ébren rárakták a maszkot, és hányingere támadt az altatógáztól. (Igaz, ezek régi, ca. 20 éves sztorik.) Na de miért nem lehet mindenkit injekcióval elkábítani az altatógép bekapcsolása előtt?
Lehet, hogy ma már mindenkit kábítanak előtte, de régen miért nem így volt?
2013. febr. 10. 21:54
2/8 anonim válasza:
Ma már úgy altatnak, hogy kiütnek előtte Dormicummal, az ébredés után kb. annyira emléxel, hogy bevetettek valamit még a kórteremben és filmszakadás.
2013. febr. 10. 22:25
3/8 A kérdező kommentje:
Kösz, ezt értem, és sejtettem, hogy már nem úgy van, mint régen. Na de akkor, miért volt így, főleg kiskorúaknál?
2013. febr. 10. 22:35
4/8 anonim válasza:
Engem 10 éve műtöttek, és előtte adtak egy domicum tablettát, de nem aludtam el tőle, csak kicsit kába lettem, aztán mikor rám tették a maszkot, egyáltalán nem volt hányingerem, időm se lett volna, hogy legyen, olyan hamar kiütött.
Amikor felébredtem az intenzíven, mind a két szomszédom buzgón öklendezett, én nem. Szerintem az emberek utána szoktak hányingert érezni, nem a műtét előtt, legalábbis úgy tudtam eddig, de lehet, hogy tévedek.
2013. febr. 11. 00:30
5/8 A kérdező kommentje:
Az egyik, akivel találkoztam (még gyerekként a kórházban), ő utána öklendezett, de a másiknak azt kamuzta a műtősfiú, hogy gyümölcsillata van, de ez nem volt igaz, baromira rossz volt neki. A harmadik meg szintén arról beszélt, hogy mennyire rossz volt ez a gáz.
2013. febr. 11. 00:57
6/8 A kérdező kommentje:
Nekem több műtétem is volt, volt előzetes kábítás a kórteremben, amitől a műtőbe érve már félig kába voltam, és az előkészület alatt elaludtam, de volt olyan is, amikor a műtőben, a bekötött infúzióba nyomták be az altatót, meg akartam várni, amíg benyomja a műtősnő, hogy utána kezdjek el számolni, de nem bírtam kivárni, olyan lassan nyomta, hogy a végére elaludtam.
2013. febr. 11. 01:00
7/8 anonim válasza:
Ma is van akit gázzal altatnak (főleg kisebb műtéteknél), mivel ilyenkor a beteg hamarabb felébred és nem kell tubust vezetni a tüdejébe, kevésbé komplikált, mint a gyógyszeres altatás. Kábítást pedig ma már mindenki kap a műtét előtt.
Valóban nagyon rossz szaga van, én még 2 nap múlva is éreztem és nagyon rossz volt tőle a gyomrom.
2013. febr. 11. 10:51
8/8 A kérdező kommentje:
Így már értem. Csak akkor ezekszerint nem kábítottak el mindekit rendesen előtte?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!