Minden altatásnál dugnak le a szánkba ilyen csövet?
Hú, akkor megnyugodtam, köszi! :)
Voltam már egyszer altatva, de nem emlékszek ilyen részletre, viszont most nyáron megint műtenek, ezért kérdeztem. Azért remélem, lélegeztetésre nem kerül sor. :)
Létezik vénás altatás is, mert a vastag cső mellett pl egy mandulaműtétet igen nehéz lenne elvégezni :)
Ha vénásan kapod, akkor is kapsz előtte egy kábítókoktélt a fenekedbe, de amikor a vénádból kihúzzák a műtét végén a branült, akkor nem sokkal utána magadhoz térsz és kevésbé leszel kiütve, mint a gáz esetén.
Főleg, ha az aneszteziológus nem tréfál meg valami jó kis durva vegyeskombóval :D
Én pl nem kaptam semmilyen kábitó bogyót, szurit.
Altatás után a tubustól nem fájt a torkom, nem volt hányingerem
Szóval no para
fájdalommentes műtét számos aneszteziológiai technika alkalmazásával elérhető:
1. Altatás (intravénás, párolgó anesztetikum, balanszírozott, TIVA)
-intubációs altatás: már alvó állapotban, a hangszalagok közötti résen át a légcsőbe vezetünk egy műanyag csövet és ezen keresztü, az altatógéppel végezzük a lélegeztetést
-nem intubációs altatás: egyéb, alternatív módon biztosítjuk a „szabad légutat” és a megfelelő légcserét (laryngealis maszk vagy tubus, maszkos lélegeztetés)
Jelentős gyakorlatunk és modern felszerelésünk miatt a Klinikánkon minden szakmailag lehetséges esetben ez utóbbit javasoljuk majd Önnek, maximális biztonság mellett ezzel is minimalizálva a műtét utáni esetleges kellemetlenségek (torokfájdalom, izomfájdalom, hányinger-hányás) előfordulási gyakoriságát.
2. Regionális érzéstelenítés (idegblokád, plexus-érzéstelenítés, spinál- és epidurál anesztézia, ill. ezek felületes „altatással” kombinált változatai)
3. Erős nyugtatók adása mellett végzett helyi érzéstelenítés
Az érzéstelenítés formáját egészségi állapotától, esetleges kísérő betegségeitől, természetesen a műtéti beavatkozás igényeitől, de minden esetben Önnel megbeszélve, közösen választjuk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!