Cukorbeteg vagyok és kaja után nagyon kívánom az édeset. Mitől lehet ez?
Kaja előtt vagy úgy egyébként normál esetben nincs semmi gond és, ha 10 kg csoki lapulna a szekrényemben, az se érdekelne. De közvetlenül kaja után kb. ölni tudnék egy kis csokiért vagy valami édességért. Van, hogy még mondjuk eszem például az ebédemet, de még nem is végeztem, de már azon jár az eszem, hogy milyen édességet tudnék keríteni utána. Elég kóros dolog :D Úgy 2 hete tart ez az állapot és nem csípem.
Mitől lehet ez?
D ilyenkor étkezés előtt kell adni, vagy hogy? Szerintem az lehet az oka, hogy az inzulin amit beadsz, leviszi a cukrod, a kajában lévő CH-nak meg idő kell amíg felszívódik.
De csak tipp:) Kérdezz rá az orvosodnál:)
kaja előtt vagy után adom be... attól függ, hogy milyen az étkezés előtti értékem. Ha magasabb, akkor előtte adom be, ha alacsonyabb, akkor meg utána.
Amit mondasz, az két dolog miatt lehet kizárt szerintem: Az egyik az az, hogy nem ehetek minden étkezéskor már 2 hete olyan kaját, ami mindig pont annyival később szívódik fel mint, ami kiváltja azt a vércukorcsökkenő hatást, hogy megkívánjam az édességet.
Ide tartozik még, hogy egyébként a kaja utáni méréseim tökéletesek.
Másrészt meg elég szar lennék, ha 2 év után nem tudnám megállapítani az inzulin adag / CH arányt :D
Úgyhogy nem tudom.. Sajnos rohadtul nincs tippem :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!