Kamaszkori pattanások? (bővebben)
Én is sokáig küzdöttem velük...
Szóval kétféleképpen kell velük elbánni: belülről és kívülről is. Belülről úgy, hogy néhány kaját elfelejtesz: csokit, egyéb édességeket, piros ételeket korlátozod amennyire csak lehet (paradicsom, répa, ilyesmi), olajos magvakat elhagyod, és sok-sok vizet iszol. Nem kólát, nem energiaitalt hanem vizet. Tisztán.
Kívülről: ha zsíros a bőröd akkor kénes szappan vagy más kénes lemosót használj (gyógyszertárban vedd meg) és ehhez megfelelő krémet. Fontos, hogy a bőröd tudjon lélegezni, de ha nagyon zavar egy-egy patti akkor korrektorral bekenheted ha mész valahová, hogy ne látszódjon, nekem nagyon bevált a Vichy korrektor, úgy néz ki mint egy ceruza, és zöld színű. Szépen eldolgozod a krémet miután a "ceruzával" rárajzoltál a pattanásra. Nem tudom, hogy fiú vagy-e vagy lány, de tökmindegy, mert ez elvileg nem látszik, ha szépen elkened.
Sok mindentől függ, hogy meddig tart ez a pattanásos időszak. Nekem pl. sokáig tartott, kb. 25 éves koromig. De ne add fel, tudom, könnyű ezt mondani, de hidd el, hogy lehet segíteni ezen a dolgon. Mehetsz kozmetikushoz is, ő is sokat tud javítani, bár drága.
Ja, a fűszeres kajákat is felejtsd el, chipset is meg ilyesmit!!
Ezeket én bőrgyógyásztól hallottam, betartottam és jobb lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!