Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Csalánkiütés szerű pattanások....

Csalánkiütés szerű pattanások. Mi lehet ez?

Figyelt kérdés
A nyakam és a fejem találkozásánál két oldalt jelent meg, olyan mint a csalán kiütés. Allergiáról nem tudok, beteg sem nagyon szoktam lenni, most Szilveszter után kicsit meg voltam fázva, de már nem tudom mikor voltam előtte utoljára. Vitamint szedek. Nagyon nem vagyok pattanásos, néha van 1-1 (20 éves múltam), az arcom mitesszeres viszont. Mit tehetek? Kinyomni nem tudom, teafaolajjal lefertőtlenítettem és bekentem Sudocremmel, de az annyira nem jó ilyesmire. Bőrgyógyászhoz kell ilyennel fordulni, vagy várjak kicsit, hátha elmúlik?
2013. jan. 20. 23:46
 1/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom nincs e köze ahhoz, hogy 11-én életemben először voltam ilyen kozmetikai mély tisztításon. Utána nagyon sokáig csúnya volt az arcom, ráadásul nagyon ki is pattogott a bőröm. Az most már nagyjából múlik el, de ez a csalánkiütéses dolog nem tudom mitől lehet. Krémet is kaptam tőle (korábban ilyet nem használtam), de abból a nyakamra nem kerül, nagyok keveset viszek fel tényleg csak az arcomra.
2013. jan. 20. 23:51
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem mutasd meg egy dokinak, ha 1 sávban jött elő, az is elképzelhető, hogy övsömör, arra pedig antivirális szert kell szedni. Nem fáj esetleg?

[link]

Ilyen az övsömör, nem ehhez hasonló? Ha nem, akkor sem árt elmenni vele orvoshoz.

2013. jan. 23. 14:01
 3/5 A kérdező kommentje:
Hú nem, hála Istennek nem ennyire durva azért. Nem mondanám, hogy fáj, de igen, érzékeny. Ahogy végig simítom ott a kezem, érzem ,hogy kellemetlen a dolog. De, ha övsömör lenne, akkor ez máshol is előjönne, nem?
2013. jan. 23. 16:35
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül. A bőr érzőidegei dermatomák, bőrsávok szerint futnak a gerincvelőbe, tehát egy gerincvelőbe futó érzőideg egy bőrsávot idegez be:

[link]

Az övsömört a bárányhimlő vírusának újraaktiválódása okozza, és az érzőidegek mentén, dermatomák szerint vándorol, és okozza az elváltozást a bőrben. Ezért gyakran csak egy oldalon, egy dermatomának megfelelő sávban jelentkezik. Ezért gondoltam rá, ha az állad-nyakad körül egy csíkban jelentek meg.

2013. jan. 23. 17:21
 5/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. Hát most eléggé megijedtem, mert egy 7 hetes baba van a házban. Nem kéne, hogy összeszedjen miattam valami bárányhimlőt... várok hétvégéig, aztán, ha nem hagy alább, akkor doki. Teafalolajjal továbbra is ecsetelem, illetőleg a babának köszönhetően van itthon szteroidos krém ( ő ilyen ekcéma szerűségre kapta), most azzal kentem be. Köszönöm a választ.
2013. jan. 23. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!