Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi lehet ez, mit csináljak?

Mi lehet ez, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Elkezdtem kondizni,és edzés közben mindig elég érdekes érzésem lesz,légszomj,izzadásérzet,kábaság stb..

De nem a normális szaporább lélegzetvétel,hanem

olyan mint ami ájulás után szokott lenni

2013. jan. 20. 23:16
 1/5 Miklós G. ***** válasza:
100%

Ha ez Nálad a "megszokottól" eltérő érzést kelt, akkor annak az az oka, hogy valami másképp zajlik éppen a szervezetedben. Ez lehet anyagcsere zavara, de akár a túlzott terhelés következtében fellépő cardiovascularis probléma is. Ha a szíved a fokozott terhelés következtében fellépő "oxigén-igények" kielégítésére nem teljes mértékben képes, ez okozhat hasonló tüneteket. Vérnyomás- és pulzusértékeid milyenek? Mennyire emelkedik a légzésszám? Rögtön jelentkezik-e terhelésre? Végtaggyengeség, ezalatt? Addig is azt tudom ajánlani, hogy ne hajtsd túl magad, fokozatosan szoktasd Magad hozzá a terheléshez. De, ha ez a továbbiakban is fennáll, mindenképpen vizsgáltasd ki Magad, jobb az elővigyázatosság.

Üdv!

2013. jan. 20. 23:49
 2/5 A kérdező kommentje:
Suliban 1 hete mérték vérnyomást stb..,azt mondták minden rendben
2013. jan. 21. 07:35
 3/5 A kérdező kommentje:

Ezelőtt soha nem volt ilyen,az elmúlt 2 hónapban viszont sajnos nem mozogtam túl sokat,szinte egész nap csak ültem,mert nagyon sokat kell tanulnom

Ez idő alatt legyengülhettem ennyire,hogy ilyen tüneteim legyenek megterhelőbb mozgáskor??

2013. jan. 21. 14:29
 4/5 Miklós G. ***** válasza:

Természetesen lehetséges. Ha az értékeid rendben vannak, akkor azt tudom tanácsolni, hogy fokozatosan vezesd bele Magad a testedzésbe, főleg egy nagyobb szünet után. A szervezet jelez, ha sok neki a "melo". Ha pedig hajlamos vagy "túlzottan" figyelni Magadra, és pánikolsz, az még erősebb színben tüntetheti fel, az egyébként jóval halványabb jelenségeket...

Üdv!

2013. jan. 21. 17:41
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi!!:)
2013. jan. 21. 20:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!