Mi lehet ez, mit csináljak?
Elkezdtem kondizni,és edzés közben mindig elég érdekes érzésem lesz,légszomj,izzadásérzet,kábaság stb..
De nem a normális szaporább lélegzetvétel,hanem
olyan mint ami ájulás után szokott lenni
Ha ez Nálad a "megszokottól" eltérő érzést kelt, akkor annak az az oka, hogy valami másképp zajlik éppen a szervezetedben. Ez lehet anyagcsere zavara, de akár a túlzott terhelés következtében fellépő cardiovascularis probléma is. Ha a szíved a fokozott terhelés következtében fellépő "oxigén-igények" kielégítésére nem teljes mértékben képes, ez okozhat hasonló tüneteket. Vérnyomás- és pulzusértékeid milyenek? Mennyire emelkedik a légzésszám? Rögtön jelentkezik-e terhelésre? Végtaggyengeség, ezalatt? Addig is azt tudom ajánlani, hogy ne hajtsd túl magad, fokozatosan szoktasd Magad hozzá a terheléshez. De, ha ez a továbbiakban is fennáll, mindenképpen vizsgáltasd ki Magad, jobb az elővigyázatosság.
Üdv!
Ezelőtt soha nem volt ilyen,az elmúlt 2 hónapban viszont sajnos nem mozogtam túl sokat,szinte egész nap csak ültem,mert nagyon sokat kell tanulnom
Ez idő alatt legyengülhettem ennyire,hogy ilyen tüneteim legyenek megterhelőbb mozgáskor??
Természetesen lehetséges. Ha az értékeid rendben vannak, akkor azt tudom tanácsolni, hogy fokozatosan vezesd bele Magad a testedzésbe, főleg egy nagyobb szünet után. A szervezet jelez, ha sok neki a "melo". Ha pedig hajlamos vagy "túlzottan" figyelni Magadra, és pánikolsz, az még erősebb színben tüntetheti fel, az egyébként jóval halványabb jelenségeket...
Üdv!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!