Túl sokat pisilek, pedig nincs semmi bajom. Mitől lehet, és hogyan lehet ennek véget vetni?
Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok. Naponta kb fél litert iszok, mert túl sokat járok wc-re, és a kevés folyadékkal próbálom ezt ellensúlyozni. Reggel 6-tól 7-ig 2x, a nap többi részén pedig kb 6-7x megyek mosdóba, de ha megpróbálok meginni 2-3 dl-t egyszerre, akkor az kb 30 perc múlva "kijön", és olyan hirtelen, és intenzíven jön rám, hogy a 45 perces órákat nem biztos, hogy kibírnám, ezért suliban egyáltalán nem iszok, de így is wc-zek kb 3x 7 óra leforgása alatt. Biztos, hogy nem vagyok felfázva, mert nyáron is ez van, vérvételen is voltam, vizeletemet is megvizsgálták, és semmi bajom nincs. Viszonylag sokat edzek, napi 1 óra, és azóta gyorsabb az emésztésem, de mielőtt még elkezdetem edzeni, azelőtt is iszonyat hamar kiment, amit bevittem, legyen szó vízről, gyümölcsléről, vagy bármilyen teáról. 160 cm-hez vagyok 45 kg, szerintem ez nem befolyásolja a dolgot. Az orvos szerint a stressz miatt van ez, pedig biztos, hogy nem, mert a kevésbé stresszes időszakok is ugyan így telnek. Tudom, hogy nagyon kevés a napi fél liter, de ennyi pisilés mellett még ez is soknak tűnik, arról nem beszélve, hogyha megyek akármilyen rendezvényre, vagy hosszabb előadásra, inkább nem iszok egész nap, az a néhány dl is edzés közben megy le. Mitől van ez? Lehet valamivel mérsékelni? Mostanában szeretnék legördíteni napi 2 liter, de ahogy most próbálgatom, az kb úgy néz ki, hogy 15 percenként wc-zek, és reggelig nehéz kibírni.2013. jan. 10. 17:37
1/10 anonim válasza:
Hát, így elméletileg nem lehet nagy baj. Ha csak nem csíp. Lehet, hogy egyáltalán nincs semmi bajod.
2/10 anonim válasza:
Méresd meg a vércukrodat, mert a magas vércukorszint okozhat ilyet. Illetve a magas vérnyomás is túlműködésre készteti a vesédet. Illetve az agya is küldhet jeleket a hólyagodnak, de azt hiszem, ezt nem lehet kezelni.
3/10 A kérdező kommentje:
Nem csíp, de ez brutális, hogy szinte rögtön "átfolyik" rajtam, de egyébként az étkezésemmel sincs semmi baj, talán néha kicsit többet eszek a kelleténél, de túlzásba nem viszem.
2013. jan. 10. 17:44
4/10 anonim válasza:
Az étkezésnek azért utánajárnék, mert szerintem a szervezeted valamitől megszabadulni próbál, ezért a sok pisi (talán sok a só, vagy mittudomén). Aztán meg kéne nézni például, hogy eszel-e elég rostot. A rostnak többek között az a szerepe, hogy megkösse a vizet és a salakokat. Csak tedd tele a szendvicsed mindig fejes salátalevéllel, és szerintem javulni fog a helyzet, valamint érdemes megnézni, melyik étkezést tudnád leváltani gyümölcsre. A saláta- és a gyümölcsrostok a legkíméletesebbek, másfajta keményebb rost bevitelét nem javaslom. Inni meg nem kell sokat, ha a gyümölcsből megvan a folyadékbevitel.
5/10 A kérdező kommentje:
Egyvalamit nem értek. Elvileg, a napi folyadék mennyiségnek kb 2-3 liternek kell lennie. Ez miből tevődik össze? Csak a színtiszta folyadékból, vagy a leves, és egyéb vizet tartalmazó ételek is beleszámítanak?
2013. jan. 10. 18:06
6/10 anonim válasza:
Nem kell ennyit inni, ezt csak a modern kori mindent felfaló embernek találták ki irányadóként, mert a rengeteg húsétel, tejtermék, gabona, fűszerek mind dehitratálja a szervezetet. A salátában és gyümölcsökben lévő organikus víz ezzel ellentétben hidratáló, tisztító hatású. Én csak egyetlen pohár citromos vizet iszom reggel, a többi mind gyümölcsből megy be, és napi 4-5-ször pisilek.
7/10 anonim válasza:
Nekem is ugyanez a problémám, bár én úgy oldom meg, hogy amikor otthon vagyok, akkor pár óra leforgása alatt 1,5-2 l vizet is iszom. Aztán utána hadd follyon. :D
8/10 anonim válasza:
nem ettél sok petrezselymet vagy zöldséget mert az is ilyet okozott nekem is de egy hósszú idő múlva elmúlt kb. egy hónap de lehet hogy több is volt az
9/10 anonim válasza:
és mennyi jön ki?
írtad h fél litert iszol, ez nagyon kevés pláne h sportolsz
am az nem lehet h több jön ki, mint amyennyi be megy
szal max fél l jöhet ki, azt meg kikéne bírnod 2 pisivel
(a hólyag max kapacitása fél l, de ennyit gondolom senki sem tartogat)
egy nap pisilj üvegbe és nézd meg h kb menyit pisilsz
(ha fél l- nél több jön ki pedig csak annyit/kevesebbet iszol akk baj van :O )
am igyál sokat
10/10 anonim válasza:
Hát nekem is ilyen bajom van, 5 éves korom óta alig eszek valami gyümölcsöt így is havonta egy vagy két alma és narancs zöldségekből viszont csak hagyma de azt rendszeresen eszem. Csak tésztát, rizst és húsféléket eszem főtételnek. A sok pisi egy éve tart már, nagyon szenvedek miatta az iskolában 7 óra alatt minden órában egyszer kimegyek szünetekben vagy 3 szor is. A doktor szerint ez pszichés. Ezt nem tudom elfogadni hogy nem tudok ellene tenni semmit. Valaki erre tud valamit mondani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!