Körömvágó csipesz fertőtlenítése?
Kb. 20 éve használom ugyanazt a körömvágót, sőt, annak előtte meg évtizedekig egy családtagom.
Lehet ebből -pl.eg.ügyi- gondom? Ráadásul régebben nem tisztítottam meg. Mostanában szódabikarbónával megsúrolom kissé.
De arra gondoltam, pl. egy öngyújtó lángja talán hatékonyabban fertőtlenítené, nem? Ha igen, akkor hány másodpercig kell lángban tartani a vágóéleket, h hatásosan megtisztítsa?
(Bár ennek kissé ellentmond, hogy más fémeszköz esetén sajnos azt tapasztaltam, hogy kormozza, esetleg tompítja az élt.)
Nem hinném, hogy bármi bajod lenne tőle, max. saját magad fertőzöd meg olyasmivel, amit viszont már úgyis elkaptál :)
Ha mindenáron fertőtleníteni akarod és nem műanyag, akkor egyszerűen főzd ki: dobd bele forrásban lévő vízbe és 1-2 percig forrald. Ha a csecsemőknek elég ennyi fertőtlenítés, akkor szerintem neked is :)
Wow, remek ötletek, egyszerű és nagyszerű!
Köszönöm nektek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!