2,5 éves kisfiam lábáról nem tudom levágni a körmöt. Hogyan csináljam?
Lefogod
A homeopátiát meg felejtsd el, kuruzslás.
barátnőméknél ugyanez volt, a végén a gyerkőc már csakazért sem engedte az anyjának - aztán kérdezte tőle, hogy akkor apa levághatja? egy rezzenés nélkül vigyorogva engedte, azóta apa vágja náluk
nálunk se volt egyszerű menet, de minél jobban erőlteted, lefogod, annál nagyobb ellenérzés alakul ki benne - én próbáltam felkelteni a figyelmét, pl húú nézd milyen hosszú, látod, bemegy alá a kosz és koszos lesz, ha levágjuk, akkor szép tiszta lesz, nem bír bemenni alá a kosz, tartsd a kezed, fogd meg a körmöt, látod mennyi kis körömdarab, fogjad, ki ne potyogjon - szóval annyit dumáltam, hogy másra figyelt, nem arra, hogy ő ezt igazából nem is akarja - most már nincs semmi gond, 2,5 éves
Aranyosak ezek a történetek, bárcsak nálunk is így működne. Sajnos az én kisfiam nem igazán kommunikál. Ilyennel nem lehet elvonni a figyelmét. Igazából mesével régen letudtam kötni a figyelmét. Mára ez nem megy. A mi beszédünk neki nem "jelent" semmit. Nem figyel, nem értelmezi. Még nem is beszél. Így igazából szinte minden küzdelem. Van, hogy a pelenkázás, az öltözés minden haragot, dacot, dühöt, ellenkezést vált ki. Bármennyire csinálom szépen. :(
Nem tudom hagyhatom-e hogy majd magától törjön le. Vagy az rosszabb? A lefogástól félek, mert az nagyon nagy stressz lenne mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!