Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Amyotrophic lateral sclerosis-...

Amyotrophic lateral sclerosis-nak lehetnek ezek a tünetei? Többi lent

Figyelt kérdés
kézremegés, akaratlan ujjmozgás, szemremegés és végtagfájdalom?ha nem akkor minek lehetnek a tünetei?
2012. nov. 30. 16:14
 1/2 anonim ***** válasza:

Ezt az amytrophyas lateral sclerosist én is " kitaláltam " magamnak. Nekem testszerte jelentkeztek fascikulációk, illetve amelyik izmom úgymond pihent, abban megindult ez a rángás. Közel álltam az pszicvhés összeomláshoz, mindig azt figyeltem , hogy melyik testrészemen jön. A szememnél kezdődött, aztán a kézközép csontoknál lévő kis izmokon majd a talpélnél aztán mindenhol. Megcsináltattam az EMG-t, ilyen vékony kis elektródákat szúrtak a az alkar illetve az allábszár izmokba és nézték az izmokban keletkező elektromos impulzusokat. Rendben volt, laborvizsgálatban volt alacsonyabb kalcium szintem és valahogy állandóan fáztam.

Azóta D-vitamint szedek és akkor elmentem pszichológushoz

ő segített a legtöbbet. Szóval nálam a stressz hozta ki.

( előtte szedtem Motiliumot aminek nálam hasonló mellékhatásai voltak, le is álltam róla , akkor elmúltak, amiről most írtam az a Motilium abbahagyása után jó fél évvel kezdődtek és 4 hónapig tartottak. Fokozatosan oldódott ki, de a mai napig is ha olyan ki nem mondott gondolataim vannak amelyek belevisznek a stresszbe előjönnek, de már tudom kezelni.)

Ennél a betegségnél azért a kézközép izmoknak sorvadnia kell már az elején, és gyengülni, ügyetlenné válni.

2012. nov. 30. 17:14
 2/2 anonim ***** válasza:
Fájdalom sosincs. Akaratlan mozgás alatt, ha fasciculatiot értesz, akkor lehet, ha nagyobb mozgást, akkor nem. A remegés se jellemző. És ne a guglin keress magadnak betegséget, hanem menj orvoshoz.
2012. nov. 30. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!