23 éves lány vagyok! Sclerosis multiplexet diagnosztizáltak nálam, fél éve injekciózom magam emellett napi 10-12 órát dolgozom szakácsként! De tiltanak az orvosaim! SM betegként leszázalékolásra van-e lehetőségem, vagy mi tévő legyek?
Szia!
Megkérdezhtem mikor diagnosztizálták, és mikor/miután kaptad meg az injekciókat?
Egyébként miután dolgozol, nyilvén bőven munkaképes vagy, szerintem tuti, hogy nem fognak leszázalékolni, illetve majd megállapítanak egy minimális egészségkárosodást,de azzal semmire nem mész. Meg mit is kapnál? hvai 20 ezer forintot egy évig???? Inkább szerintem tanulj vmi olyat amit később is el tudsz végezni, esteleg már megváltozott munkaképességűként is lesz majd vele némi esélyed találni vmi állást. Én is egy huszonéves sm beteg vagyok és azért az utóbbi hónapokban nézegtettem ezt a dolgot, de jelenleg ne számíts semmi jóra. Még 30 év munkaviszony után is mennyi volt a rokkant nyugdíj (illetve mostmár ellátás) havi 50-60 ezer FT-ok, akkor Te 23 évesen mire számítasz? még akkor is amikor figyelmbe kell venni az illető korát az összeg megállapításánál...
az orvosok azért sem javasolják szerintem, mert szakácsként nem csak,hogy kemény fizikai munkát végzel,de teszem fel nagy melegben is kell dolgoznod, ami csak ront a helyzeten.
Szerintem próbálj meg vmi más munka után nézni, tanulni vmit (hátha erre lehet vmi támogatást kérni) és ne add fel...több féle injekció is létezik, lehet váltani, sőt már azon túl is vannak lehetőségek.
Biztos vgayok benne, hogy nem a munkamorállal van a baj:( irodai munka után nézz szerintem, azok fizikailag nem megterhelőek. ez lehet telemarketing, bármilyen asszisztensi, adatrögzítői munka stb.
ma a fél lábú, parkinosonos, rákos embereket is visszazavrják a nem létező munkaerő piacra,amit megtehetsz, hogy elindítod az eljárást, hátha megváltozott munkképességű lehetsz...az annyiból jobb, hogy kedvezményt kap utánad a munkáltató, illetve x fő fölött kötelező alaklmazni megvákltozott munkaképességű embert, ha akar spórolni a cég...vannak direkt ilyen hirdetések, ahol ilyen embereket keresnek.
Nem beszéltetek az orvosokkal arról, hogy próbálkozzatok más kezelésekkel, ha ennek most sok a mellékhatása?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!