Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 23 éves lány vagyok! Sclerosis...

23 éves lány vagyok! Sclerosis multiplexet diagnosztizáltak nálam, fél éve injekciózom magam emellett napi 10-12 órát dolgozom szakácsként! De tiltanak az orvosaim! SM betegként leszázalékolásra van-e lehetőségem, vagy mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
2012. júl. 7. 12:58
1 2 3
 21/23 anonim válasza:

SZia

Én is SM beteg vagyok 5 éve . Sikerült leszázalékoltatnod magad? Most 31 éves vagyok és nem nagyon bírom én se a kezelés mellett a fizikai munkát, meg a paraszt embereket a munkahelyen akik nem értik mi is van velem. Engem már leakartak százalékolni 3 éve, de nem engedtem mert féltem kevés lesz a pénz.. De most már gondolkozok hogyan tovább. A munkahelyem se bírja hogy sokat vagyok táppénzen ( évi 2- 3 hónapot). Előbb utóbb elfognak küldeni emiatt.

2014. nov. 22. 12:36
 22/23 anonim válasza:
Szia!NAGYON meg tudlak érteni, annál is inkább, mert van egy közeli kedves ismerősöm, aki most 32 évesen a gyerekszülés után lett SM diagnostizálva. Lassan 3 éves a kicsi, akit ráadásul egyedül nevel, ő is beadta a leszázalékolási kérelmét, nem tudok hogy segiteni neki. Az inekcio előtt már fél és nagyon rossz tünetei vannak.Te is kb igy vagy ezzel? Tudom ilyen fiatal korban nagyon nehéz elfogadni egy ilyen állapotot. Ha nem vagyok tolakodó, irnál még magadról /betegséged,életviteled stb/Köszönöm
2014. nov. 23. 18:14
 23/23 anonim ***** válasza:

Létezik egyfajta leszázalékolás, lényeg, hogy a kezelőorvosod minden problémát dokumentáljon.

Itt egy link

hOOp://www.betegszoba.hu/betegsegek/ideggyogyaszati_megbetegedesek/sclerosis_multiplex/

Az OO-t cserélt tt-re, ha a böngészőből nézed.

Leírásodból (keveset írtál) egy B1 rehabilitációs vagy B2 rokkantsági ellátást nézek ki. Ez édeskevés pénzt ad (felülről korlátolt) és napi 4 óra a munkaidőkorlát (felső) különben elvesztheted az ellátást. A mostani megváltozott munkaképességűekről szóló törvény a jogosultságot a lényeges fizetéscsökkenésből következteti (ha ez változik már egészséges az illető). Ez a lényege, bár bonyolultabb. Keress rá az interneten

2015. jan. 18. 19:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!