Miért illegális az ayahuasca, mikor még soha senki nem halt meg tőle, még soha senkinek nem lett baja tőle?
Szerintem simán lehetne legális, külföldről behoznák a növényeket és lehetne venni vagy csinálni főzetet.
Az alkohol miatt mennek tönkre családok, meg májak, azt kéne jobban tiltani. Ez meg természetes, és veszélytelen, és jó pénz lenne belőle az államnak, senki sem menne tönkre tőle, legalábbis én vennék drágán is.
Ne már, mindenki tudja, ha pszichés betegséged van, nem drogozhatsz. Ayahuasca-t nem tudom lehet-e valószínű azt sem. De ezt ajánlják akkor is , ha más szerekről le akarsz szokni.
Tényleg nem tudni halálesetekről, s ez nhemcsak szájról-szájra terjed, de mibe is halna bele? ez növények keveréke, annyira nem veszélyes, és leszoktatáshoz is jó lenne. nem minden egyforma azért..
persze, ha pszichés betegséged van, nem drogozhatsz... de azt hogy hajlamod van e rá, azt nem tudhatod... ez egyfajta zsákbamacska, használhatsz pszichoaktív drogokat, de sosem tudhatod pontosan, mit is húzol a zsákból, milyen ajtót feszítesz fel, csak egyszer kell kinyitni egy olyan ajtót, amit nem kellett volna, és soha többé nem fogod tudni becsukni, nekem ez az ajtó gomba hatása alatt, átéltem azt a pillanatot, mikor már tudom, hogy nincs tovább meghalok, ezt a pillanatot ilyen beleéléssel ekkora átéléssel nem lett volna szabad megtapasztalnom, amíg el nem jön ez a végkimerültséges pillanat amikor valóban bekövetkezik, ez után 3 hónap zárt osztály következett, és nem tudtam mást csinálni csak előre hátra dülöngéltem azt ismételve, hogy meg fogok halni, nem akarok meghalni...
Ezzel az ayahuasca val nem vagyok tisztában, ezért tegnap rágoogliztam, találtam róla rengeteg blogot, honlapot, leírást, angolul, magyarul, mindben megemlítik, hogy kutatások támasztják alá stb stb, de érdekes módon ezekre a kutatásokra sehogy sem lehet rátalálni, szóval maradnak az élménybeszámolók és a használok blogjai és az állítólagos kutatások...
Az alkohol tény, hogy tönkreteszi az embert, de a legtöbb alkoholista sosem jut túl azon a szinten, hogy hétvégente megiszik pár sört a barátaival. Ha mégis, akkor is évek, év tizedek mire leépítik az embert, a marihuána és hasonló pajtásai, melyekről az átlag felhasználó terjeszti a sok jót, pedig egy olyan emberben, akiben a hajlam megvan, de mivel sem szülei sem nagyszülei se senki a rokonságból nem mutatott pszichés betegségre utaló jeleket, így aztán ő maga sem tudhat róla, hogy bármiféle hajlama lenne, ezek a szerek, akár egyszeri használat után kizökkenthetik a kerékvágásból, és egy skizofrénia, pánikbetegség, deperszonalizáció stb stb mind kialakulhat varázsütésre.
Az is érdekes számomra, hogy mindig mindenki az alkohollal példázik, mikor az alkohol egy eléggé "ritka" betegség... Valójában kávé függő is több van a világon, ami szintén pszichoaktív drog, a dohányról nem is beszélve, ami sokkal károsabb mint a mindig emlegetett alkohol.
De hogy a kérdésre is válaszoljak, középiskolás koromban már eléggé sok füvet szívtam, lsd-ztem, salvia, és persze gomba... középsuliból töri szakra mentem tovább, fősulin volt egy nagyon kedves mentorom, aki a kora ellenére nem vetette meg a füvet, és a gombát, én tőle szoktam régen hasonló dolgokat kérdezni, átgondolva a válasz egyszerű és kézenfekvő. A Marihuana, az ayahuasca, gomba stb stb szerek nem voltak a történelem folyamán Európában elterjedt "örömforrások" az alkohollal ellentétben. a dohány és a kávé viszonylag az első dolgok voltak, amiket az újvilágból behurcoltak, így azok az újdonság hatásával hirtelen elterjedhettek, de az egyéb szerek hatása alatt lévő emberek sokszor őrültnek tűnhettek, sőt egy olyan vallásilag befolyásolt korban, néhány bad trip simán az ördög szerévé tehetett jó néhány dolgot. Így hát maradt az alkohol, a dohány, és a kávé ami társadalmilag elfogadott, és azóta is a világot, az országokat mindig egy elit, idősebb, addigra konzervatívabb "felnőtt" réteg irányítja, mely addigra mire odakerül szűk látókörűvé vállik, így mindig tiltakozni fog az új dolgok iránt.
Persze emellett az elmélet mellett ott van az is, hogy a dohány, kávé, és az alkohol mindamellett, hogy rövidtávon alig alig veszi el az ember eszét, amellett nagyon gyorsan rá lehet szokni, és az borzalmasan sok pénz az államoknak. Az viszont nem biztos, hogy túl jó pénz lenne, ha minden sarkon trippelne egy egy munkakerülő hippy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!