Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Hogy jutottunk el idäig?...

Hogy jutottunk el idäig? Lassan senki nem ert semmihez vagy ha igen akkor megfizethetetlen. Persze az bufeszakok ismet tomve lesznek.

Figyelt kérdés

(A felreertesek elekrulese vegett anyam Becsben(Wien)dolgozik pär eve most cserelt gepet az ove(regi) van nalam tegnap ota.Ekezetem nincs.)

Nagyon fel vagyok dulva de megprobalok osszeszedetten fogalmazni bar mikor z ember munkahelye es azaltal az elete van bajban akkor nem olyan konnyu.

Igen bajban van az elete mert ugye manaopsag nem konnyu munkat talalni.1dunantuli 100ezres varosban lakunk viszont munka nekem 4q-re päromnak 55Km-re van.Ez mär mäsik megye igy tomegkozlekedes nagyon gyer.Ugy szoktuk megoldani(mivel 1iranyba megyunk)Hogy en viszem 30at(odäig kozos szakasz)es mivel az mär a masik megye igy neki onnan 15-20percenkent van busz vonat,vissza is igy.

Nem is tudom hol kezdjem?

Elromlott a kocsi,nincs nagy baja 6csavart kene meghuzni rajta(en is megtudnäm csak specko kulcs kell ami tobb10ezer Ft..utäna mi hasznät veszem?)iggy hät mmegprobältunk szerelot hivni.

Segitsegul internet telefonkonyv es a helyi hirdetoujsaagok.

A dolog penteken tortent azota sem tudtunk szerelot talalni!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rengeteg szerelot felhivtunk(mär 40Km-rol odebbra is telefonaltunk es 3 lehetoeg volt

1:Egyaltalan nem er rä.

2:Vigyuk be de idopontot nem tud mondani 2-3het de sokmindentol fugg.

3:Nem erek rä egyaltalän de megadok egy szämot hivjätok fel ot.

Na mikor a 3as variäcio van es felhivjuk az ajänlott szerelot akkor az o välasza megegyezik a mär felsorolt härommal.

Tehät minden ut Romäba vezet,de melyik uton menjen az aki nem Romäba szeretne menni?????

Aztän vasärnap megcsillant a remeny,foberlonk(länyänak az aposa szerelo)elintezte h megbeszeli vele.Hivott is a szerelo 10perc mulva h mi a szitu?(ja igen a szitu annyi h valami hazilag lett beleteve a mär emlitett spec,kulcs nelkul es az most elengedett.Nem kell akna nem kell vontatni idejon azzal a kulccsal le sem kell hajolni mert felulrol meghuzhato a csavarok sem jottek kii teljesen)

Tehät 1 itt a helyszinen(parkolo)2-3perc slstt elvegezheto munkärol van szo amiert en mär ajänlottam telefonba 20ezret is csak jojjon ki es nezze meg!!!!

Visszaterve..felhiv a szerelo es kozli h kedd delutän jon,aztän hogy szedän delutän,aztän most a legujabb hogy holnap. :-)))

Persze intenziven keresgelek,negyet ma is hivtam.....

Na mär most en kivettem szabit(pedig nem akartam)pärom rendszeresen kesve er be es joval hamarabb jon el ha nem akar extrem idoket utazassal(de inkäbb värässal)tolteni.

De ugye a gond csostul jon.

Egy honapja lehetett mikor gondoltam meglepem päromat kis vacsival(räntott sajt meg ilyenek)vacsi jol is sikerult es utäna is ment minden...nem a lagjobb erzes mikor mär csak pär kell de leugranak rolad h längol a konyha. :)))

Igen nem zärtam el a gäzt.

Na kellene szobafesto 1honapja keressuk!!!!!Tehät 1 honapja kormos a konyha(amit tudtunk letakaritottuk de akkor is ocsmäny szetegve)

Emlekeztek meg a 3välaszlehetosegre?

Na kb itt is ez volt.

Adtam fel ujsägba hirdetest is h festot keresek.

Mikor väzoltam a szitut h ez nem munkahely csak egy konyhät kene csinälni es 40-60kozott adnek erte...volt aki kijott ill. tobben is de-kapaszkodjunk-1540ezrekrol beszeltek ajd mikor mondrtam h max 70koszontek es elmentek.Nem baj szabim alatt megcsinälom.Mär 30%megvan. :-))

A regebbi alberletemrol a 4!!!!!!!!het alatt kijovo vizvezetekszerelorol es a 25perc munkäert elkert 49ezer Ft-rol most nem beszelnek.

Viszont pär mondatban megemlitenem a haveromat aki vizvezetekes.

Mikor hazalätogatok pär napra ezt szoktam tole lätni.

Vällalkozo a sräc.

Hivjäk telefonon jajj igen persze igen igen persze.Jajj usznak a szarban?Az egesz häz uszik a szarban?Hm jo kimegyek meg ma.Kocsiba zene vissza mi utban eppen egy 200Km-es tiszai kajakozäsra felszerelkezve mindennel.

Persze a telefon csong csong csong es csong.Igen igen csokolom,jo napot,szia,persze kimegyek meg ma persze kimegyek megcsinälom.Olyan budos van h a häzban nem lehet megmaradni?Persze igen igen kimegyek meg ma mindjärt ott vagyok.(Kozben kotjuk a csomagot a kajak elejere egyik kezeben sor a masikban vicces cigi).

Nem ragozom toväbb6 napig csinältuk a turät ezalatt 170sms es tobb 100 nem fogadott hiväsa volt.

Akiket elontott a szar...hozzäjuk tegnap ment ki 10valahäny nap utän.Es ugy fogadtäk mint a messiäst.

Megcsinälta 40perc alatt 27ezer koszonte szepen es eljott.

A gazda meg häläs volt.

a sräc most adta el a panelt es vett magänak egy kerteset mert kutyät szeretne...es kidobja zsebbol.

mikor vele vagyok(otthon mindig)mär rohogok rajta mikor a telefonba hitegeti az embereket.

Mi a titka?-kapaszkodjunk-a 14ezres kisvärosban rajta kivul meg 1 szerelo van!!!!

De viszont haverom van leszerzodve(lehet nem jol tudom a nevet)de a lakäszservezettel vagy mi.Ez azt jelenti h a värosban ahäny panel ill tärsashäz van ott o a szerelo.

De mivel rajta kivul csak 1 van igy mäshonnan is van boven melo.

1!!!!!!!!!!Tehät1!!!!!!!!!Ev alatt szedett ossze kocsit lakäst es lakäst mär vältott.Ment non-stop most meg napokig nem dolgozik de mikor dolgozik is 11-3-ig max 4.

Kerdesem csa annyi lenn hogy kinek jo ez????Miert jo az nekunk magyaroknak ha senki nem dolgozik az orszägban-ugy ertem szakember-.

Miert jo h megszunt a szakmunkäs reteg?Miert joi nekunk az h 3as tanulokat gimnäziumokba järatunk?

Persze h hulye lesz elmenni mikor ezzel is felveszik gimibe.

Kinek az otlete lehetett ez h diplomät mindfenkinek?

NEM A FIATALOKAT AKAROM SERTEGETNI VAGY BIRÄLNI.Ha engem is felvennenek härmasssal gimibe mennek ha utäna gyenge eredmennyl fosulira,mennek.

Ezt az orszäg vezetoinek kellene megällitani de nekik ez igy jo.

Lassan ott tartunk h egy jogäsz vagy egy kezdo orvos nem tud kifizetnie tgy festes autoszerelest.

De ha jobban megnezzuk azert nem tudja mert nincs..vagyis van csak sok az auto keves a szerelo.Es azert nincs mert kettessel(sajnos ismerek ilyet 2.8)de härmassal simän felveszik oket nevtelen pär eve alakult gimnäziumokba.

Borsodban van olyan gimnäzium(lättam kirakva a foutcän egy boltba a tablot)Kolompär dzseniferek meg Lakatos romeok orsos jockie-k es ez nem vicc.Ilyen tenyleg van!!!!

Ezert nincs autoszerelonk szakemberunk semmire.

Befejeznem.Azzal hogy bär peket nem ismerek de olyat igen aki ott dolgozik.

Szoval 2011 Magyarorszäg. Ismerek 1olyan embert aki ismer peket. :-))

Tenyleg utolso.Neztem pär hete a hir tv-t benne Pokorni Zoltän tema:oktatas.Mikozban beszelgettek a musorvezetovel alul egy sävba mindig irtak ki infokat(mint a maunikäban)

Ilyneket hogy:A magyar csalädok hajlandoakkolteni az oktatäsra,A legtobb magyar csaläd a tanuläsban lätja a felemelkedest stb.....Aztän A bovliszakokra nem erdemes kolteni...Majd meg kesobb es ez kicsit megutott:Jelenleg a felsooktatasban tanulok 35-40%jär bovliszakokra(a bovliszakot ok irtäk bovliszaknak nem en talältam ki)

Szegeny fiatalok meg persze h mennek hiszen ha nem jär egyetemre vagy foiskolära olyan hätränyokban lehet resze mint.kikozositik a tobbike mert nem jär egyetemre,nem jon ossze vele egy olyan läny akinet tetszik a sräc de nem jär egyetemre,,,de most hallottam olyanrol h a länynak az sem minegy h milyen egyetemre jär a sräc.

Ezek utän persze h elmennek szerencsetlenek mikor a csapbol is ez folyik.

KINEK KOSZONHETO EZ?KI HUZ BELOLE HASZBNOT?SZERENCSETLEN FRISS DIPLOMÄSOK MEG SULI UTÄN TOMEGESEVEL JONNEK RÄ H NEM AZ VAN AMIT OK SZERETTEK VOLNA ES ÄT VANNAK VERVE.

KI ÄLLITOTTA ME FEL AZT A TRENDET H INKÄBB MENJ EL EGYETEMRE TANULNI A SEMMIT MINT MONDJUK SZEREZZ EGY O SZAKMÄT(LEHET EGYETEMEN IS DE MOST MÄS SZAKOKRA GONDOLOK)

Mire ezt a regenyt megirtam le is nyugodtam. :-)))

Mär nem haragszoma vilägra.:-)Max kirugnak engem is mag b.nomet is. :-))

2011. júl. 13. 15:06
 1/3 anonim ***** válasza:
Teljesen igazad van. :)
2011. júl. 13. 15:23
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Van benne igazság amit írsz, sőt!

Amúgy arra válaszolnék még, hogy nem minden a diploma, de az sem mindegy milyen diplomát kap az illető és, hogy mire jelentkezett.

De amúgy azzal egyetértek, hogy sokan inkább elmennek egyetemre, gimnáziumra,fősulira de még akkor is, ha nem is akarnak menni csak azért, hogy ne csak egy "szakmája" legyen, hogy ne nézzék le. Vannak ilyenek ez teljesen igaz. Még olyanok is elmennek egyetemre, diplomát szerezni, akik nem tudnak semmit vagy az átlaguk 3-as volt, de még is felveszik. Szerintem az ilyen inkább pénzes. Nem mondom, hogy mind ilyen,mert nem. De mostanában mivel olyan nagyra tartják az egyetemeket, meg akinek diplomája van, ezért persze úgy gondolják, hogy azzal többre fognak menni. Holott egy jó szakmával is lehet jó fizetést kapni. De Magyarország már úgy el van cseszve , ahogy van. Ettől vagy rosszabb, vagy jobb lesz.

Én amúgy lány vagyok, de én egy srácnál nem nagyon nézem a végzettséget. Lehet akár szakmunkás, de ha normális lehet vele beszélni és nem bunk.ó, akkor biztos nem azért hajtom el, mert mondjuk autószerelő és nem üzletember..

Egy üzletember is lehet bunkó, mint egy szakmunkás is, vagy egy teljesen más végzettségű. a lényeg az, hogy ez emberfüggő. Van aki elhajtja a másikat ezért(Mert bizony én is hallottam ilyenről!), van aki pedig nem.

2011. júl. 13. 15:26
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ja a másik amit elfelejtettem írni a hozzászólásomba, 2.vagyok..

Az oktatásról annyit, hogy középiskolában(is!) nem azt nézik, hogy ki miben tehetséges, vagy mihez értene a legjobban és arra erősítenek rá.

Nem, hanem legyél mindenből 4-es, 5-ös még abból is amiért úgy hajtod magad, még a beledet is kiköpöd de még abból is legyél jó tanuló. Mindent tudjál, mindent a fejedbe akarnak verni, az nem is lenne baj. De, ha a gyereknek pl nem erőssége a matek, vagy mondjuk a töri akkor miért próbálják meg ránk erőltetni, hogy de azért is azért is... Egyértelmű, hogy inkább azt tanulja mindenki, amit szeret, amihez ért. De a magyar oktatás nem arra épül, hogy a gyereknek jó legyen, hanem az ami nekik LENNE jó, hogy mindenhez értsen, hogy mindent tudjon. Persze ez nem igaz, mert nem fogja tudni azt, amit erőszakkal akarnak belé magyarázni, hogy ezt igen is tudnod kell! Nálam matekból volt így. Bebizonyítottam, hogy tudok belőle 4-es is lenni, de mikor ez megtörtént onnantól kezdve ha nem koncentráltam rá túlzottan, akkor max 2-es 3-as voltam.És itt jön a hiba. Ha én megakarom tartani azt a szintet, akkor nekem matekból vért kellett volna izzadjak, hogy én most 4-es maradjak. De a többi tantárgyból meg romlottak a jegyeim. Ezt így nem lehet beosztani. Persze, hogy a gyerek azt fogja gondolni, hogy itt csak a tudás a lényeg(pedig nem!), az meg nem, hogy amihez értene inkább azt csinálja. De a gyereknek meg fogalma sincs mihez ért, mert MINDENBŐL okosnak, ügyesnek kell lennie! Nem a tehetséges keresik, az egyszer biztos.

Ezért lesznek kevesebben a szakmunkások. Vagyis ezért is..

Úgyhogy teljesen igazad van!

2011. júl. 13. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!