Sportoló vagyok, térdkopásom van, elkezdhetek-e fokozatosan futni?
Figyelt kérdés
2 éve versenyszerűen eveztem, amikor rossz lett mindkét térdem, orvos megállapította, hogy üvegporc felpuhult, és kopott, valószínűleg kedvezőtlen génektől és az evezős toló mozgás sem tett jót neki. Már január óta semmit sem edzettem rá, viszont van még panaszom valamennyire, már javult január óta, de azért még néha reccsen, roppan, kicsit fáj, de nem olyan vészes, mint volt. Azért érzem, hogy van baj vele, ha már nem is nagy. Mindenképp el kellene kezdenem futni, de hát ugye nem mertem, most viszont úgy érzem, nagyon lassacskán egy kiváló minőségű futócipőben elkezdhetném. Vélemény? Ellenvélemény? Szabad elkezdenem? Szedek rá Proenzi-3 -at, eszek minden nap zselatint, és kenem lóbalzsammal, ami melegít, de egyébként korábban beszedtem rá mindenféle természetes cseppet, pirulát, kenőcsöket különféléket kentem rá, magvakat ettem, stb. . 16 éves lány vagyok2012. nov. 12. 22:04
1/3 anonim válasza:
nem vagyok orvos, de azt tanácsolom, hogy amíg teljesen rendbe nem jön, ne fuss, mert akkor, mondhatni feleslegesen szedted a gyógyszereket...
2/3 anonim válasza:
Attól függ, milyen mértékű a kopás. Nekem olyan rossz a térdem, hogy bármit csinálok vele, folyamatos kezelés mellett is rögtön bedurran, ha egy kicsit megerőltetem.
Orvos mit mondott?
3/3 A kérdező kommentje:
Hát, nem nagy mértékű, hiszen maga a porc nem is kopott még, csak az üvegporcból kopott, az puhult fel... első válaszoló: igen, erre gondolok én is! :( Úszni szabad, szobakerékpározni, csak nekem a futás ami nem megy, és kellene futnom, mert fizikai alkalmassági teszten lesz hosszú-és rövidtáv lefutása is :\ ha minden jól összejön, 18 évesen már az egyetemen tanulok, és most 16 múltam nem régen, kellene edzenem, csak nem merek még mindig :( de elkezdek nyilván úszni, biztos segít legalább a hosszútáv lefutásánál majd...
2012. nov. 12. 22:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!