Cukorbetegektől várnék választ: elkezdhetek kétségbe esni?
Szia! A cukorbetegség első jelei, amikor még csak nem is sejted, hogy az vagy: arra kelsz fel este az éjszaka közepén, hogy teljesen leizzadt a tarkód, a szád ki van száradva... Napközben, de főleg esténként nagyon rádjön az éhség, ha nem eszel reggel és úgy mész dolgozni, elszédül, esetenként el is veszítheted az eszméleted pár másodpercre. Ilyenkor kiver a hideg verejték, remegni kezdessz és azonnal enned kell! Másrészt, ha a vizeletedben a keton mellett cukrot is találtak, akkor kezdhetsz aggódni. Addig semmiképp! Majd az orvos tájékoztat mindenről. A cukorbetegség a nevével ellentétben nem betegség, hanem egy tartós állapot! Ma már ennyi mindennel lehet kezelni, és sokszor a helyes táplálkozás is nagyon sokat segít! Remélem tudtam segíteni! :)
Nosi
Szia!
Nagyon köszi a választ! Cukrot még nem találtak a pisimben, remélem akkor nagy baj nem lesz. Esti leizzadás sincs, és rosszul sem kajahiány miatt. csak a keton nagyon beijesztett.
Szia!
Igazán nincs mit:)
Egy jótanács: ne stresszeld magad, mert édesanyám a stressz miatt lett diab-os...
Vigyázz nagyon magadra:)
Kellemes Karácsonyt!!!
Nosi
Jaaaa... igen!!!
Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy te esetleg nem fogyókúrázol???
Mert attól, hogy nem eszel cukrot, ezáltal szénhidrátot, akkor felhalmozódhat a vizeletedben a keton.
Ezt még írd meg nekem légyszi:)
Szia Nosi!
Hát kellene fogynom eleget, de nem éhezem:). Viszont aznap, mikor mentem a dokihoz -délután rendelt- nem is ettem, mondjuk erre esetleg gyanakodtam én is. Csak azt nem tudom, hogy ez a keton megjelenés tartós fogyókúra esetén jelenik-e csak meg....azóta voltam laboron, és akkor nem volt a pisimben keton, teljesen jó volt.
Köszi, hogy ennyit foglalkozol velem:)
Neked is nagyon kellemes ünneplést!!!!!
Szia!
Igazán nincs mit! :) Egészségügyis vagyok, szoktak kérdezgetni, én meg szeretek válaszolni, esetenként megnyugtatni az embereket, hogy ne mindig a legrosszabbra gondoljanak:)
Fokozott keton lehetett amiatt is, hogy nem ettél egész nap...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!