Miért "görcsölhet" a lábam ilyen fiatalon?
Fiatal nő vagyok (22), és már egy ideje nagyon erősen begörcsöl a vádlim. Igaz nagyon ritkán fordul elő (eddig összesen csak 5-ször), de azelőtt soha nem tapasztaltam ilyet, csak az utóbbi időben.
Általában éjszaka fordul elő. Ma éjjel ébredtem fel arra hogy begörcsölt megint a vádlim, de most valahogy még fájdalmasabb volt, úgyhogy már halkan ordítottam is. Amikor elmúlik pár percen belül, utána semmi bajom (alszok tovább) de ma már 12 óra elteltével is érzem a vádlim és kicsit fáj.
(Nem tudom számít-e, de pl 5 éve dohányzok,...)
Mitől lehet ez?
Szia!
Ismerős érzés, néha velem is előfordul, szintén éjszaka ébredek meg rá, nekem magnéziumhiány volt az oka, vagyis abból gondolom, hogy elkezdtem inni ilyen pezsgőtablettát, meg Magne B6-ot is szedtem és elmúlt, bár néha visszatér, de kb évente 2-szer.
Viszont barátnőm ilyen vádligörccsel és fájdalommal ment be a sürgősségire, mert félt hogy trombózisa van (hajlamos rá) elküldték 5 perc után, hogy magnéziumhiány, aztán két nap múlva majdnem meghalt tüdőembóliában. Ne stresszelj ezen, ennek kicsi az esélye, de figyeld a lábad, ha dagad, esetleg kékül, vagy nagyon melegnek érzed, azonnal orvos!
De nyugi valószínűleg magnéziumhiány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!