Fiatalon ropognak a csontjaim? Ez normális?
Azt nem tudom hogy normális-e, de nekem is ropog mindenem (17F, de már 13-14 éves koromban is ropogott például a csuklóm).
> Lehet tenni ellene, hogy ne ropogjanak? Sokszor nagyon zavar.
Semmi bajod nem lesz tőle, megszokod.
Utolsó te nagyon tájekozatlan vagy!
Én is így kezdtem, de a térdeim ropogtak, sőt néha ropogtattam is viccbből mert milyen jó hangos már.
Most 25 éves vagyok és mind a két térdemben elkoptak a porcok, gyakorlatilag a csont csonttal érintkezett, mind a két térdem meg van műtve.
Gyönyörűek a hegeim. Bár a barátomat nem zavarja, engem igen.
A csuklómra is vár egy műtét szintén azért mert hülye voltam és a ropogtatással menőztem a haveroknak.
Most nem azt mondom, hogy te is agyon leszel műtve ebben a korban, remélem nem!
Egyél sok sok sok kalciumot, és csonthéjas magvakat (dió, mandula, kesudió..), tejet, sajtot.
A ropogás sosem jelent jót, főleg ha a sima rutin mozdulatok is előidézik. A tested így jelzi, hogy baja van.
Huuh, hát én meg voltam nyugodva hogy semmi gáz nincs. Én a lábujjaimat szoktam ropogtatni direkt, mert az akármikor megmozgatom, akkor szinte mindig ropog.
Jobb lesz a kalciumtól és a vitamintól? Nem fog majd ropogni, vagy csak annyira nem?
Amúgy már lassan 15 leszek de nem most kezdődött, kb 11-12 évesen, és köszi hogy szóltál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!