Ki szamit alkoholistanak? Mi a sok, es mi a normalis?
Az, aki nem bír meglenni alkohol nélkül. Mogorva, bunkó, ha nem tud inni, és bármire képes egy kis piáért.
Nem kevés, de az én alkesz szüleim többet is képesek inni...
Nekem egész addig nincs bajom vele amíg nem taj részeg vagy nem lesz hülye az ember tőle, szóval tudatánál van. Ha 8 doboz sört iszik akkor annyit ha 2-őt akkor annyit, de legyen észnél, tudja hol a határ. Van aki fut van aki iszik, mindenki más csak tudni kell a határokat. Papíron minden olyan ember aki már napi 1 kortyot megiszik vagy nem bír ki nélküle huzamosabb időt, mert neki az kell , csak attól lesz nyugodt az már alkoholista.
Nos, gyakorlatban ennek vannak válfajai, de ezek a határok is különböznek mindenkinél.
Regebben mindennap ivott valamenyit, de mikor megismert visszavett belole lassan lassan idaig jutottunk.
Nem banto a viselkedese, streszes a munkaja es azert iszik hetvegen. De en szeretnem ha meg ebbol is visssza venne.
Van ugy hogy 1-2 hetig semmit sem iszik (ha beteg, vagy ha en vagyok az es nem akar boszantani). Jogos a keresem hogy meg ebbol vegyen vissza?
Az előttem szólók nem tudják mi a jó kedv határa, és mi az alkoholista határa
Addig nem baj míg nincsen verekedés és terror, egy felnőtt embernek ennyi adag kell hogy jó kedve legyen és ne legyen feszült
Bár faterom inna ennyit, minthogy cigizzen, sajna Ő még 1 sört sem tud inni mert mindig vezet
6-8doboz sör jó kajára, nem eszetlenül egymás után fogyasztva megse löki az embert, pláne ha még a férjed bírja is tolni lefelé :)
Gondolom elválni nem fogtok emiatt, maximum fogadd el hogy ahogy korodosik, ez lesz az elfoglaltsága, inkább otthon tegye mint, a kocsmában ahol valóban alkoholisták vannak javarészt és seperc alatt rászoktatják az "új" vendéget
20/F
Napi 6-8 sör, az semmilyen körülmények között sem normális!
Az alkoholizmus is egy betegség, mentális betegség, éppúgy, mint a depresszió. Foglalkozni kéne a dologgal és kezelni orvossal.
Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!