Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ki szamit alkoholistanak? Mi...

Ki szamit alkoholistanak? Mi a sok, es mi a normalis?

Figyelt kérdés
En magam nem iszok alkoholt es az is zavar ha mast reszegen latok. A ferjemmel ez miatt sok vitank van. Hetkoznap egyaltalan nem iszik alkoholt, de pentek szombat annal tobbet. Es ha esetleg valamiert nem dolgozik (unnepnap) akkor is. Olyankor naponta 6-8 doboz sort vagy 2 uveg feherbort esetleg egy uveg martini vagy 0.5l vodka. Ez sok?
2012. okt. 31. 19:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%
Igen ez sok. Főleg ha minden hétvégén. Ritkán még elmegy, ha tényleg olyan alkalom van, de amint rendszeres, akkor már kezd veszélyes lenni.
2012. okt. 31. 19:23
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez nekem elég sok lenne.Irtózok a részegektől.Fiatalkorban még elmegy,akkor én is nagyon sokat ittam,de felnőttként már nagyon ciki.
2012. okt. 31. 19:24
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Az, aki nem bír meglenni alkohol nélkül. Mogorva, bunkó, ha nem tud inni, és bármire képes egy kis piáért.

Nem kevés, de az én alkesz szüleim többet is képesek inni...

2012. okt. 31. 19:26
 4/14 anonim ***** válasza:
88%
bizony sok.ha napi 1 pohár sört vagy bórt megiszik az még egészséges is(,bár én meg nem innám) De amit a párod lenyel az bizony nem normális.jó ut a lezüllés felé.Mivel én sem iszom engem undorral fog el egy részeg látványa.Most 4napos ünnep lesz uhh nem irigyellek.próbálj meg erélyesen hatni rá.Hosszú távon ez nem megy.
2012. okt. 31. 19:27
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egész addig nincs bajom vele amíg nem taj részeg vagy nem lesz hülye az ember tőle, szóval tudatánál van. Ha 8 doboz sört iszik akkor annyit ha 2-őt akkor annyit, de legyen észnél, tudja hol a határ. Van aki fut van aki iszik, mindenki más csak tudni kell a határokat. Papíron minden olyan ember aki már napi 1 kortyot megiszik vagy nem bír ki nélküle huzamosabb időt, mert neki az kell , csak attól lesz nyugodt az már alkoholista.

Nos, gyakorlatban ennek vannak válfajai, de ezek a határok is különböznek mindenkinél.

2012. okt. 31. 19:27
 6/14 A kérdező kommentje:

Regebben mindennap ivott valamenyit, de mikor megismert visszavett belole lassan lassan idaig jutottunk.

Nem banto a viselkedese, streszes a munkaja es azert iszik hetvegen. De en szeretnem ha meg ebbol is visssza venne.

Van ugy hogy 1-2 hetig semmit sem iszik (ha beteg, vagy ha en vagyok az es nem akar boszantani). Jogos a keresem hogy meg ebbol vegyen vissza?

2012. okt. 31. 19:36
 7/14 anonim ***** válasza:
Ha zavar akkor igen mond neki, hogy szeretnéd ha kevesebbet inna! Beszéljétek meg NORMÁLISAN nem kiabálva :)
2012. okt. 31. 19:42
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

Az előttem szólók nem tudják mi a jó kedv határa, és mi az alkoholista határa

Addig nem baj míg nincsen verekedés és terror, egy felnőtt embernek ennyi adag kell hogy jó kedve legyen és ne legyen feszült

Bár faterom inna ennyit, minthogy cigizzen, sajna Ő még 1 sört sem tud inni mert mindig vezet

6-8doboz sör jó kajára, nem eszetlenül egymás után fogyasztva megse löki az embert, pláne ha még a férjed bírja is tolni lefelé :)

Gondolom elválni nem fogtok emiatt, maximum fogadd el hogy ahogy korodosik, ez lesz az elfoglaltsága, inkább otthon tegye mint, a kocsmában ahol valóban alkoholisták vannak javarészt és seperc alatt rászoktatják az "új" vendéget

20/F

2012. okt. 31. 19:44
 9/14 anonim ***** válasza:
Azért nem minden előtted szóló, jó lenne ezt konkretizálni :)
2012. okt. 31. 20:13
 10/14 anonim ***** válasza:
67%

Napi 6-8 sör, az semmilyen körülmények között sem normális!

Az alkoholizmus is egy betegség, mentális betegség, éppúgy, mint a depresszió. Foglalkozni kéne a dologgal és kezelni orvossal.

Első voltam.

2012. okt. 31. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!