Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez már pánikroham? Segítség?

Ez már pánikroham? Segítség?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok.Bár nem egyszerű a családi életem (röviden): Anyukámmal élek (aki depressziós,többszörös öngyilkossági kísérlete volt már) és 2 öcsémmel élek. Anyukám éppen most válik 2.férjétől.Engem eléggé megviselt lelkileg a dolgok,ezért 2 éve FÉL évig pszichátrián 'laktam' (diagnózis:depresszió,személyiségzavar,étkezési zavar) Mai napig járok pszichológushoz)volt már családterápia,egyéni,és csoportterápia) és gyógyszeres kezelés alatt állok (antideprenszáns)

A nyáron,nagyon jól voltam)dolgoztam),viszont mióta elekzdödött az iskola,egyszerűen nem merek az utcára menni,emberek közé. Itthon nincs semmi bajam,előre megtervezem ,hogy öltözök fel stb... mert eddig azt hittem a kinézetem frusztrál.De ma egy durvább roham jött rám, mikor az iskolába indultam

verejtékezés,légszomj, remegés..és egyszerűen elakartam menekülni haza menni és feszült voltam, kellemetlenül éreztem magam. Volt már esett ,hogy elkezdett vérezni az orrom vagy csak elkeztem sirni annyira rám jött a pánik.Általában ha egyedül vagyok akkor a legsúlyosabb.Fáradtnak is érzem magam.Nagyon sok kávét iszok és élet kedvem sincs nagyon,és így társadalmi életem sincs.Nagyon ijesztő hiszen mindig egy mosolygós lány voltam.

De ma már csak az öngyilkosság érdekel.Nincsenek céljaim ,az iskolába pedig képtelen vagyok koncentrálni.

Sajnos a fűvezést is kiprobáltam és kissé rákaptam, mert ellazít .De nem gondolnám ,hogy ezt folytatni is fogom.KÉRLEK SEGíTSETEK.SZERETNÉK TANÁCSOKAT KAPNI. VALÓBAN EGY ILYEN SELEJT VAGYOK? Nagyon el vagyok keseredve.Ötletek?:(

eLŐRE IS KÖSZÖNÖM!

2012. okt. 16. 11:18
1 2
 11/15 an00nym ***** válasza:

bár erősen pártolom a kender mind gyógyászati mind rekreációs felhasználását, ebben az esetben azt mondanám nem ez a megfelelő szer, sőt pszichés betegséggel semmilyen tudatmódosító nem javasolt, pláne nem antidepresszáns mellett

a helyedben a kávét is felváltanám más koffeintartalmú növénnyel(pl.Guarana,Yerba Maté,kínai zöld tea) majd teljesen elhagynám

ha úgy érzed mindenképpen valami "nyugtatóra" van szügséged amit antidepresszáns mellé is szedhetsz írj privátot, azért nem írom ide mert több válaszom törlésre került már ilyesmi miatt, itt nem gyógyszerekre hanem a nyugtatóteáknál potensebb, de komoly pszichoaktív hatással nNEM bíró növényekre gondolok

mindenekelőtt azonban azt javaslom, hogy olvasgass,regisztrálj és kérj tanácsot a [link] fórumon, a megfelelő témákban keresgélve vagy, de inkább kérdezve hozzáértő választ kapsz hogy mivel nyugtathatod magad(amig úgy érzed szügséged van rá) úgy hogy ne legyen káros az egészségedre, illetve egyáltalán mit lehet ilyenkor tenni

2012. okt. 16. 15:39
 12/15 anonim ***** válasza:

ma 15:00!

Manapság mindenki magával foglalkozik és csak a saját érdekeit nézi. Ha kell másokat kihasználva, elnyomva teszik mindezt. De azért vannak normális emberek, többen, mint gondolnád:)

2012. okt. 16. 16:16
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm,írni fogok levelet,ahogy időm engedi :)

Másik válaszoló : Hogyan lehet megtalálni a normális embereket?

:)

2012. okt. 16. 16:21
 14/15 anonim ***** válasza:

A kérdésedből ítélve úgy gondolom, hogy te nem tudtad korábban mi az hogy pánikroham, és most meg nem tudsz mit tenni ellene. Nos pár tanács amit alkalmaznod kéne:

Megelőzés:

relaxációs gyakorlatok, (a fű helyett), pl autogén tréning sport

Kontrollálás: próbálj roham közben, vagy kialakulásnál a hasadba LASSAN lélegezni, kb 3-4 másodperbe és 4-5 másodperc kilégzés (légzéskontroll) az izmaidat el kell lazítanod, próbáld meg mindet, ezek lassítják a szívverésed, és próbáld te is tudatosan lassítani, figyelem elterelés

Fontos tudnod hogy a pánikroham önmagában nem veszélyes, semmijen testi bajod nem lehet.

tapasztalatból írom.

sok sikert kívánok!

2012. okt. 21. 20:45
 15/15 anonim válasza:

Szia, Kedves Kérdező!

Hogy érzed magad azóta? Jobban vagy már? Hogy telnek a napjaid? Írhatsz privátban is nyugodtan.

Én is sokáig ebben a cipőben voltam.. Helyesbítve:

Én 4 hónapon keresztül a lakásból ki nem tettem a lábam. Agorafóbiám (tömegközlekedési és utazási fóbia) is lett, ami a mai napig néha kihat rám. Nekem sokkal összetettebb a betegség. Jelenleg szinte tünetmente vagyok. Remélem az is maradok. :) Neked drukkolok! Légy ügyes és kitartó, helyre jön minden! :)

2012. okt. 28. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!