Sok fiatal egészséges ember szíve miért áll meg?
Tegnap este is megállt egy fiatal magyar jégkorongos szíve.Illetve szinte minden héten hallani tragédiáról, hogy meghalnak a pályán fiatal egészséges emberek.Mitől van ez?
Félek mert, én is szoktam szívdobbanás érzést érezni valamikor edzés közben is.Volt amikor a mellkassomnál éreztem és olyan volt mint ha nem kaptam volna levegőt, szúródót is.Voltam kardiológusnál csináltak EKG-t,szívultrahangot azt mondták kutya bajom, de ezek az esetek félelmet keltenek bennem.
Igen egyetértek veled.Sok társam ezt csinálja.
A mi sportorvosunk is csak felveszi a nagy lét aztán semmit nem csinál.Ezért nem mentem el hozzá hanem rögtön kardiológushoz.EKG-t megcsinálja, de meg se nézi meg semmi csak írja alá, hogy jó.Fél évente kéne csinálni EKG-t de ő azt mondja nem lehet semmi bajunk hisz sportolunk.Nagy nehezen csinál meg egy vérnyomás mérést.
Én c vitamint, szedek pezsgőtablettákat iszok illetve szedek béres kalciumot.Remélem ezzel nem ártok a szervezetemnek.
Régebben vettem biotech calcium,zink,magnesiumot, de a kardiológus azt mondta kitudja mit tesznek bele és inkább szedjek pezsgőtablettákat.
Sajnos sok szívbetegség már csak boncolás után kerül detektálásra.
Ha nem csináltak holter EKG-t(24 h) akkor nem biztos hogy kimutatja az eltéréseket az ultrahang sem biztos hogy a kisebb eltéréseket kimutatja sajnos országunkban minden 30 percben van szívmegállás.
Aki dohányzik és kávézik annak hatványozódik az esélye a szívbetegség kialakulására.
Ha kérdése van kérdezze privátba.
Tisztelettel:Dr H Ádám Fő orv h
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!