Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyi idő alatt gyógyulhatok...

Mennyi idő alatt gyógyulhatok meg teljesen combcsonttörésből?

Figyelt kérdés
13 éves vagyok. Mikor lesz annyira rendbe a lábam, hogy mondjuk tesizhessek majd megint?

2012. okt. 9. 08:38
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

:)))))

Jó bokszolást!

2012. okt. 13. 17:34
 12/31 anonim válasza:
81%

Sajnos nálunk is volt egy hasonló eset. A nagyobbik fiam Szilárd (ma ünnepelte a 17. szülinapját) bő két évvel ezelőtt (2010. szept. 3.) motorozás közben elesett. A motor rá eset a bal combjára. Ő neki műteni is kellett. 2 hónapig fekvőgipsz, majd utána 2 hónapig járógipsz.

Az első két hónapot nehezen viselte, hiszen még fel kelni sem tudott. A haverok, barátok és a barátnője látogatta naponta és hozták neki a leckét, hoztak filmeket, kiolvasta a kötelező olvasmányok egy részét. Akkor kapott tőlünk egy laptopot, hiszen hiába volt számítógépe, ha egyszer nem tud felkelni.

A gipszes 4 hónap után elkezdhette a gyógytornát. A törött csontot rögzítő csavarokat egy évvel a sérülést követően 2011. szeptember 5-én vették ki a lábából.

Ez az egy év "tanuló lecke" volt neki, nekünk (szülőknek) és az öccseinek.

Egyébként ő kézilabdázott és cselgáncsozott. Azóta is hál' istennek sportol. (Bár "csak" kézilabdázik, de akkor is sportol.

2012. okt. 14. 23:01
 13/31 anonim ***** válasza:

Na szevasztok, előkerültem, vége a vendéglátásnak, sütésnek-főzésnek. (Az más dolog, hogy közben én is belrokkantam, most akkora a bal térdem, mint három fotbal-labda) :)))

Te hogy vagy, a vendégség nálatok is lezajlott??

Szeretném, ha jelentkeznél.

Kedves Előző hozzászóló!

Szerencsére én nem tudom milyen az, (remélem nem is fogom megtudni) hónapokat feküdni és gyakorlatilag meg sem mozdulni.

Szeretettel üdvözlünk itt, ha tudsz, néha nézz ide légyszi, és amikor kell, próbálj meg te is lelket önteni a kérdezőtől, hogy mielőbb átvészelhesse ezeket a heteket, hónapokat.

2012. okt. 16. 17:52
 14/31 A kérdező kommentje:

Köszi mind2töknek az érdeklődést!

Most sokkal jobban vagyok mert tegnap ellenörzésen voltunk, már nem kell tovább gipsz, tartanak eléggé a csavarok, amit betettek :D

Suli még messze van, de lassan kezdhetem tornáztatni a lábam, de még azért feküdni kell, ágyban tornáztatni. Teljesen sovány lett a törött lábam :S

De amúgy ez már nagyon jó, tegnap este fürödhettem is már végre :D

Meg vécére már legalább kerettel ki tudok menni XD

2012. okt. 17. 09:32
 15/31 A kérdező kommentje:
1 hónapig voltam gipszbe amúgy.
2012. okt. 17. 09:33
 16/31 anonim ***** válasza:

Nagyszerű!

Ennél jobb hírt nem is mondhattál volna!

A tornáztatással majd vissza-erősödnek az izmaid, arra vigyázz, hogy csak fokozatosan terheld, egy perccel se többet, mint amit a gyógytornász előír, mert nagyon "sokba kerülhet", ha túlterheled. Csak lassan, de biztosan! Hiszen pár nappal, egy héttel ezelőtt még álmodni sem mertél (mertünk) ilyen csodáról.

Jó lubickolást a kádban, és a "szabad életben"!

Még valami! Ne ülj egész nap! Ne lógasd a lábad, mert könnyen bedagad, másrészt abban a testhelyzetben a testsúly elsősorban a combra helyeződik, tehát felesleges terhelésnek teszed ki! Azért még a nap nagyobb részét légyszi fekvő helyzetben "elviselni", már az is jó, hogy fel tudsz kelni, és a szoba másik végéből egy könyvet stb. te magad is elővenni!

Csak így tovább!

2012. okt. 17. 09:52
 17/31 A kérdező kommentje:

Hát, vigyázok is, egyedül nem is kelek fel, ágyban kell tornagyakorlatokat csinálni,amiket felírtak.

Újra kell tanulni a járást, igyekezni fogok :D

2012. okt. 17. 11:18
 18/31 anonim ***** válasza:

Oké!

Kellemes, ebéd utáni pihenést!

2012. okt. 17. 11:29
 19/31 anonim válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__3548..

Úgy látom a te sérülésed körülményei is hasonlóak.

Mire számíthatunk?

Neked mit "jósol" az orvos mennyi idő lesz mire teljesen rendbe jön a combcsonttörésed?

2012. okt. 17. 16:02
 20/31 anonim válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__3548..

Én vagyok az érintett 15 éves gyerek akiről a kérdésben ír az apja.

Neked hogyan gyógyul a lábad?

Mit mondanak mennyi időbe telhet mire a sérülésed rendbe jön?

2012. okt. 20. 15:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!