Szalaghúzódás, vagy porcleválás? Esetleg más?
Tegnap balett órám volt. 5ös pozícióban álltunk (A két lábfő kifelé fordítva, egymással ellentétes irányban,paralel helyezkedik el, az egyik láb sarka a másik láb ujjával összeér-remélem nagyjából elképzelhető) le kellett guggolni, majd felállni stb. Na most az egyik ilyen guggolásnál amikor mentünk lefelé a bal térdem külső felén,de már inkább a hátulján egy hatalmas szúró fájdalmat éreztem és majdnem összecsuklottam. Aztán elmúlt,csináltuk tovább több pozícióban, semmi gond nem volt, majd amikor ismét ötösbe csináltuk megint ez a szúró fájdalom (őszintén szólva azt hittem bepisilek-már bocsánat-annyira fájt). Azóta nagyon fáj,minden lépésnél belenyilal, akárhogy tartom ülve,fekve mindenhogy fáj.
Célszerű ezzel elmenni orvoshoz, vagy csak egy egyszerű húzódás?
Valaki hasonló tapasztalatokkal?
Remélem érthető amit írtam!
Negatív megjegyzéseket nem kérek, tudom hogy erre csak egy orvos tud pontos magyarázatot adni, de nem szeretek orvoshoz járni,csak ha nagyon muszáj, úgyhogy kérlek titeket ne szóljatok le!
Köszönöm!
Olyan 10 napja én is így jártam, igaz nem balettezés miatt, csak egy egyszerű gugolás volt. Legugoltam hogy töröljem meg a cipőm, és abban a pillanatban a térdkalácsom mögött erős fájdalmat éreztem, mintha kettészakadna a lábam. Utána felálltam és továbmentem, elértem az egyetemre, ahol a második óra elején megint elkezdet fájni, főleg amikor székről kellett felállni. Alig tudtam hazamenni. Ez volt 10 napja, azóta kicsit javult, de ma voltam háziorvosnál, ő gyanítja hogy porc sérülés, így jövő héten kivizsgálásra megyek.
Namost, ha egyszerű húzódásod van, akkor az egy hét pihentetéssel el kellene múljon.Ha viszont komolyabb ínnyúlás esetleg szakadás lenne, akkor nem tudnál már járni, nemhogy folytasd az edzést. Ínszalag szakadásnál, nyúlásnál a térdizület nagyon instabilá válik, nem lehet ráállni. Ezt onnan tudom, hogy nekem is volt.
Ha csak abban a bizonyos pozicióban érzed a féjdalmat, akkor próbáld egy ideig kímélni, orvoshoz akkor menj ha már kibírhatatlan és nem tudsz járni.
Egy kicsit késő válasz, de remélem valamennyit segített.
Minden jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!