Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Arthroscopos műtét minden...

Arthroscopos műtét minden esetben szükséges, ha porcleválásom van?

Figyelt kérdés

Voltam orvosnál úgy körülbelül 2-3 hónapja, aki azt javasolta, hogy menjek be Debrecenbe a Kenézy kórházba, ahol majd jobban megvizsgálnak és Arthroscopos műtétem lesz, de úgy fogalmazott, hogy "ráér". Tehát nyáron eszem ágába sem volt elmenni, hiszen ki akar ezzel szenvedni ilyenkor, de most így nyár vége felé úgy döntöttem, hogy elmegyek.

Lehetséges, hogy nem fognak műteni, ha esetleg a levált porc olyan helyzetben van, hogy nem károsít semmit a térdemben? Vagy ezt minden esetben műtik?

Valamint: ez nagyon fájdalmas beavatkozás?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2012. aug. 13. 13:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem jó ötlet, ha elmész a vizsgálatra. Az biztos, hogy meg fogják röntgenezni, ott megnézik, hogy hogy "áll" a térded. Lehet, hogy nem műtik meg, de én úgy tudom, hogy inkább kiszedik, hogy ne okozzon később bajt, ha mondjuk például elmozdulna. De ezt majd elmondja az orvos.

Nekem már négy műtétem volt, az utolsó artroszkópos. Nem fáj nagyon, én egyszer kértem fájdalomcsillapítót, de csak azért, hogy biztos ne rosszabbodjon a fájdalom. Csinálnak 2 vagy 3 pici bemetszést. Az egyiken bedugják a kamerát, a másiko(ko)n dolgoznak: tisztítás, kiszedés, fertőtlenítés, ilyesmik. Egy héten belül elhagyhattam a mankókat.

Remélem, hogy tudtam segíteni. :)

2012. aug. 22. 01:15
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! :) A héten megyek, úgyhogy meglátjuk mi lesz ;)
2012. aug. 22. 14:06
 3/3 anonim ***** válasza:
Sok sikert, drukkolok! :)
2012. aug. 23. 00:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!