Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan lehet legyőzni az...

Hogyan lehet legyőzni az emetofóbiát?

Figyelt kérdés
Rettegek a hányástól és ez megkeseríti az életemet is.Van valaki,akinek sikerült legyőznie? Teljesen el vagyok néha keseredve,és csak a nyugtatók használnak,ha jön a hányinger meg a pánikroham :(.Hozzáteszem a pszichológus nem is hallott erről a betegségről,annyi pénzem meg nincs jelenleg,hogy fizetős szakemberhez menjek privát.

2012. szept. 29. 15:42
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%
Kapa, lapát, bánya, mosogatás, rendrakás, szemétszedés, kerítés javítás. Hirtelen ennyi jutott ezsembe. Szívesen!
2012. szept. 29. 16:15
 2/17 anonim ***** válasza:

Minden fóbiát úgy győzhetsz le ha szembenézel a félelmeddel!

Emetofóbiás voltam, aztán szalmonellát kaptam. Azóta tudom, hogy egyes dolgoknak jobb kint, mint bent. :)

2012. szept. 29. 16:44
 3/17 anonim ***** válasza:

Érdekes egy pszichológus, ha egyáltalán nem hallott még erről...

Esetleg pszichiátertől kérj segítséget, mégis csak orvosi szakma, nem úgy, mint a pszichológus.

2012. szept. 29. 17:19
 4/17 A kérdező kommentje:

Első,nem értelek! Ha csak hisztiznék,akkor igen,ezek a dolgok elterelnék a figyelmemet,de bárcsak hiszti lenne,viszont sajna nem az! Ez betegség,akármilyen hihetetlen is,ha kicsit utánaolvasol te is látni fogod.

Második: hát én nem szeretnék szalmonellát kapni,még ha valaminek jobb is ha kinnt van én eddig mindent megtettem,hogy nehogy kijöjjön :).

Harmadik,lehet,hogy fizetős szakember is tudna segíteni,mert aki itt van nálunk doki,az ha annyit mondunk neki,hogy olyan kilátástalan minden,már utal is be a pszichiátriára...

2012. szept. 29. 17:29
 5/17 anonim ***** válasza:
Szia! Részben én is ebben szenvedek! Én mindig attól félek hogy a lehető legrosszabb helyen jön rám a hányinger/hányás! Amikor itthon vagyok akkor is rettegek, hogy ne hogy hányjak, mert hogy az milyen borzalmas dolog! Pedig tudom, hogy nem.. utoljára 5 éve hánytam a szalagavatómon és nem hagyott mély nyomot, szóval nem értem most miért félek ennyire! Én pszichiáterhez mentem és gyógyszert szedek! Tudom-tudom rosszul teszem, de már alig mertem itthonról elmenni! De egyébként igaza van a második válaszolónak... úgy tudod csak leküzdeni ha szembe nézel vele!
2012. szept. 29. 19:02
 6/17 A kérdező kommentje:
Én is járok dokihoz és gyógyszert is szedek a szorongásra.De ezzel hogy nézzek szembe? Hánytassam magam és mondogassam,hogy ez nem is olyan rossz dolog :D? Bocs,de hát tényleg nem tudom,hogy lehetne!
2012. szept. 29. 19:14
 7/17 anonim ***** válasza:
Nem dehogyis! Erre én sem lennék képes! Csak ha valami mindenképp ki akar jönni, nem érdemes visszafolytani! Nekem csak a nyugtató nem volt elég, szedek antidepresszánst is!
2012. szept. 29. 19:43
 8/17 A kérdező kommentje:
Nekem úgy kell szednem,hogyha jön a pánikroham akkor be kell vennem és kész.Így azért jobb.
2012. szept. 29. 19:44
 9/17 anonim ***** válasza:
Jah nem is írtad hogy csak nyugtatót szedsz :)
2012. szept. 29. 19:44
 10/17 anonim ***** válasza:
Biztos jó így is, mert így nem szoksz hozzá! Nem tudom mit szedsz! Én minden nap szedem.
2012. szept. 29. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!