Mit tegyek ha a barátnőm anorexiás?
172 cm, 49 kg, nagyon nagyon sovány, és napokig nem eszik semmit, nem is nagyon iszik, állandóan méregeti magát, számolja a kalóriákat, és mondja, hogy ő soha nem fog enni, és hogy undorítóan néz ki, meg hogy ő annyira dagadt, hogy soha nem lesz így boldog az élete. Mindenki mondja neki, hogy nagyon sovány, egyen de ő nem eszik, van, hogy 2 napig csak egy pohár vizet iszik, vagy azt sem. Mondtam neki, hogy menjünk el orvoshoz, de azt mondta hogy szó sem lehet róla, ő nem anorexiás, csak kövér, nem tud rá senki sem hatni, mit csináljak?
14/L
Természetesen ne hagyd, szólj az osztályfőnöknek, és ha lelkiismeretes, ő meg fog mozgatni minden követ, megkeresi a megfelelő embereket.
De nem lehet csak úgy meggyőzni valakit.
Esetleg, ha úgyis beszélni szoktál vele, ne ellenkezz, ha valamit mondd, hanem kérdezz tőle. Tudd meg, miért látja magát olyannak, és mi a pontos célja. Próbáld megérteni őt. Próbáld átlátni a gondolatait. Próbáld megtalálni a szándéka mögötti hajtóerőt.
Én, és rengeteg férfi is kicsit olyan, mint ez a lány, mi szálkásítunk, tudományos alapokra helyezve csökkentjük a testzsírunkat. Én pl. naponta ötször eszem kiváló minőségű ételeket, vitaminokat, terv szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!