Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Pikkelysömőr (lent)?

Pikkelysömőr (lent)?

Figyelt kérdés
Már 6 éve meg vagyok áldva vele. Eddig az arcomon és a fejbőrömön nem nagyon volt. De már 2 éve kijött rajta, és nem áll le. Az arcomra még szteroidos kencét is kentem, de nem használ(leviszi de kb. 4 nap és újra előjön). A hámlást az arcomról nem tudom semmivel elmulaszani(pedig kenem rendesen zsírozó kencével is). A szemöldököm is korpás, és a hajam is. Ez így megy 2 éve. :| Amit próbáltam:fényterápia(mind a 2 fajtát), zsírozó, szteroidos kencék, detergens sampon. A bőrgyógyász azt írja a kórlapomba, hogy tünetmentes vagyok, meg sem szokott nézni részletesen, csak rámnéz és gépelteti 'Jelenleg tünetmentes', pedig a 6 év alatt még 1x sem voltam az. :( A testemen kordában tudom tartani a dögöket egy zsák szteroidos kencével, de még mindig van belőlük bőven. :( Tud valaki ajánlani valamit a korpás szemöldökre, és fejbőre? És a hámló piros arcomra?
2012. szept. 13. 22:07
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja és a fejbőrömre még dermovate oldatot használok. Annyit ér mint halottnak a csók, pedig régebben max. 3 hét alatt tünetmentesé tette a fejbőröm, most meg 2 éve semmi :(
2012. szept. 13. 22:13
 2/8 anonim ***** válasza:

Hajas fejbőrre én a Diprosalic oldatot használom, pár nap kezelés után néhány hét tünetmentességet ad, azután újra kezdődik sajnos. De ennél jobbat az én bőrgyógyászom sem tud, pedig ő lelkiismeretes doki.

Szemöldökön és arcbőrön nekem eddig nem jelentkezett.

Kislányomnál a bőrén lévő foltokra egész jól bevált a Psorioderm kenőcs. Új szer, 1-2 éve forgalmazzák.

2012. szept. 13. 22:17
 3/8 A kérdező kommentje:
A diprosalicot, és a psorioderm kenőcsöt, és sampont is használtam már. Egyik sem hatott :( Azért annak örülök, hogy van akinek legalább használ...tudom milyen érzés ha undorodva néznek, mint aki nem látott még embert.
2012. szept. 13. 22:28
 4/8 anonim ***** válasza:

Menj el rendes bőrorvoshoz, még ha fizetned is kell érte! Nekem azt ajánlották, hogy járjak minden évben tengerre még ha ezért meg is kell húznom magam év közben. Valóban krémek nélkül pár nap alatt tünetmentes leszek és utánna még 1-2hónapig minden rendben. Próbálj meg stresszmentes életet élni, és minél kevesebbet idegeskedni ezen! Ami számomra érdekes a legújabb bőrgyógyászom szerint nálam a rossz mandula lehet a kiváltó ok és meg kellene tőle szabadulnom. Nem tudom mennyire vagy képben de a plakkok a testeden csak egy tünete a psoriázisnak, emellett ha vannak izületi bántalmaid akkor az is attól van. Érdemes megnézetned a fogaidat és a manduládat is, hogy jó e, esetleg egy góckeresésre elmehetnél. Persze ez sem garancia semmire, dé én amennyi pénzt már elköltöttem különböző orvosokra és krémekre azt mondom ennyi még bőven belefér. Nekem egy nagyobb lelki sérülést követően jött elő a bőrömön, olyan szinten, hogy a lábaim, kezeim, a teljes hátam és mellkasom, a fejbőröm is olyan volt, az arcomon is voltak (szemöldök, szem alatt, orr mellett, homlokom..) szörnyű érzés volt, főleg az iskolában mikor mindenki úgy nézett rám mintha ragályos lenne... Pszichológushoz is jártam...

ha van kedved beszélgetni akkor irj privátba nyugodtan!

2012. szept. 14. 08:11
 5/8 A kérdező kommentje:

Megpróbálok majd a tengerre kijárni, amint meg lessz a jogsim. Gondolom egy ilyen utazás nem kevés pénzbe kerűl...:(

Góckeresés nálam is volt kihúzattam 2 fogam, és már nincs gyulladás a szervezetemben. Majd elmegyek egy magánbőr dokihoz, hátha tud valamit amit én nem.

2012. szept. 14. 08:58
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem már egészen kicsi korom óta van és eddig semmi sem használt :( Egyszer kórházban is voltam miatta, ott el is múlt, de mivel a doki azt mondta hogy tünet mentes vagyok, nem kaptam több krémet. Azóta már minden kenceficét kipróbáltam, de még a legerősebbek sem használtak. Az egyetlen dolog ami nekem bejött, az a szolárium. Már egy éve járok és rajtam azóta egy darab sincs, pedig előtte tele voltam velük :) Azóta anyukám is jár, és neki is sokkal szebb már a bőre, pedig neki még erősebb is mint nekem.

19/l

2012. szept. 20. 18:35
 7/8 anonim ***** válasza:
Igaza van az utolsónak, nekem is ajánlotta az orvos, s bár nem múlt el de jobb lett. Mindenesetre itt is mint mindennél a mérték a fontos! :)
2012. szept. 21. 08:36
 8/8 A kérdező kommentje:
Megpróbálkozom vele, köszönöm :)
2012. szept. 21. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!