Ekcéma, pikkelysömör, gomba? Mi lehet ez?
Már másodjára jön elő ez a dolog a lábamon (ugyan azon, csak most a bokámon van). Ha piszkálom, akkor néha elkezd viszketni, ezért sebes. Ahogy "megy arrébb", úgy múlik. Bőrgyógyász által felírt kence nem használ (és azt sem tudatta velem, hogy szerinte micsoda...)
Szia, én nem tudom, hogy az micsoda, de:
Ha Pikkelysömör akkor legtöbbször van egy hámló, bőrfelszínből kissé kiemelkedő göbcskék, amiknek a felszínüket lemezes hámlás borítja, mely viaszfehér színű. Ez a hámló réteg könnyen lekaparható, a lekaparás után pontszerű, apró vérzés lesz látható.
Ha Ekcéma akkor egyik jellemző tüneteként a bőrön kisebb-nagyobb területeken vörös, gyulladt és pikkelyesen hámló foltok jelennek meg. A leggyakrabban érintett testtájak az arc, a fejbőr, a kéz és a csukló, a könyök előtti és a térd mögötti terület. Az ekcéma gyakran erős viszketéssel jár, amit a vakaródzás tovább súlyosbíthat.
Továbbá tünet még ha apró hólyagok vannak a bőrödön, meg ha érdes, vörös a bőröd.
Ha Gomba, akkor meg nem tudom, de mindenképpen menj el vele orvoshoz, én csak a legjellemzőbb tüneteket soroltam fel neked, de az ORVOS az aki segíteni tud abban, hogy többet ne jöjjön ez elő :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!