Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit jelent az, hogy "Átvett...

Mit jelent az, hogy "Átvett dg. "?

Figyelt kérdés

Azt sejtem, hogy a dg. diagnózist takar.

A rehabilitációs és szociális szakértői intézet szakvéleményében található ez a megfogalmazás.

Először felsorolnak 3 diagnózist BNO kódokkal.

Majd egy sorban írnak még többet (pl. túlsúly, emelkedett vércukorszint... és a végén van ez a mondat, hogy Átvet dg. Schizophrenia (ezt adta meg a beutaló orvos), viszont ez a BNO kódoknál nem szerepel, ott csak személyiségzavart, fóbiát, meg hasonlókat írnak.

Ez azt jelenti, hogy ezt nem fogadták el? Vagy valami mást?

2012. szept. 13. 20:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem az átvett diagnózis azt jelenti hogy a beutaló orvos Schizophrenia gyanúja miatt utalt be azért nem szerepel a BNO kódok között
2012. szept. 13. 22:52
 2/4 poiu ***** válasza:

No de a 3 dg. között van sch? Amúgy az orvosod köteles válaszolni bármely kérdésedre.

Addig is kezdj el fogyni... :-)

2012. szept. 15. 19:02
 3/4 A kérdező kommentje:

Nincs.

Ezek vannak:

Érzelmileg labilis szeméyiségzavar (borderline)

Szociális fóbia

Paranoid zavar

Ezeket régebbi zárójelentéseimből hozták össze.

Egyébként már elkezdtem fogyni, pont egy "gyógyszertől" híztam 20 kg-t 4 hónap alatt, egyből kérdezte is az orvosszakértő, hogy attól van-e?

2012. szept. 16. 01:16
 4/4 anonim ***** válasza:
Először a beutaló diagnosist szoktuk irni (nálunk 0ás kóddal) , utána a saját szakambulanciához, vagy a kezeléssel összefüggő diagnosisokat, aztán az átvett, amivel máshol vizsgáltak.
2012. szept. 23. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!