Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 25 éves vagyok és néha begörcs...

25 éves vagyok és néha begörcsöl a vádlim és nagyon fáj. Sokszor éjszaka is arra kelek fel, hogy görcsöl a vádlim. Mitől lehet és mit csináljak?

Figyelt kérdés
2009. júl. 22. 08:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Pl. lehet magnéziumhiány. Próbálj Magne-B6-ot szedni, lehet kúraszerűen is.
2009. júl. 22. 08:59
 2/6 anonim ***** válasza:
Káliumhiányra is utalhat. Egyél sok banánt! Ha pedig már begörcsölt, akkor tedd meleg víz alá, vagy kend be valamilyen sportkrémmel. Én Kovitoxot szoktam használni, egész hamar elmulasztja a görcsöt.
2009. júl. 22. 09:27
 3/6 anonim ***** válasza:
Magnézimhiány, Magne-B6-ot szedj.
2009. júl. 22. 09:40
 4/6 anonim ***** válasza:

[link]

Millió oka lehet, amint látod. Ha nem tudnál angolul, akkor:

A véred alacsony só, kálium, kálcium tartalma (feltételezem akkor, hogy d vitamin hiánya is), vagy túl sok inzulin.

Rengeteg betegség, mint például a visszér, vagy Sclerosis multiplex, vagy vesebetegségek, terhesség,

Lehet, hogy túl keveset iszol.

A leggyorsabb módja, hogy elmúlaszd a görcsöket az az, hogy felállsz és megérinted a lábujjaid, így az izmok kinyúlnak és hamarabb elmúlnak a görcsök. Mély lélegzés, meg a fent leírtak elleni lépések (például kalciumbevitel növelése, több vízfogyasztás, ilyesmi) segíthet.

2009. júl. 22. 09:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Tom, h régi kérdés de ez lehet akár cukorbetegség jele is...
2010. júl. 29. 23:12
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez tipikusan a magnéziumhiány tünete.
2019. jún. 18. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!