Kb 1 hete 150 körüli a vérnyomásom, mitől lehet?
Figyelt kérdés
140-150/80-as vérnyomásokat mérek folyamatosan. Eléggé stresszelek, ez ennyire rájátszhat? Máskor max 130(60 szokott lenni.2012. aug. 9. 17:22
1/3 A kérdező kommentje:
Remélem tud segíteni valaki, mert most elég furán látok, inkább lepihenek.. Majd elolvasom a válaszokat később...
2012. aug. 9. 17:30
2/3 anonim válasza:
A stressz nem rájátszik, hanem kiválthatja. Az orvosok többsége a 150-es vérnyomásra még nem ad gyógyszert, de enyhe nyugtatót szoktak javasolni. Mindenképpen keresd fel a háziorvosodat. Ha a stressz olyan okok miatt van, amit nem tudsz befolyásolni, pl. munkahely, családi problémák, akkor átmenetileg jó lenne valami kis nyugtató. Ne gondolj mindjárt az ún. dilibogyókra, nekem nagyon bevált a Cirkulin Valeriana, ami tulajdonképpen gyógynövény-alapú drazsé, recept nélkül kapható.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, még pont elolvastam :)
Valeriana-t nem akarok, mert állítólag befolyásolhatja a fogamzásgátlót.
Mondjuk régen szedtem, de nem használt.
Suli miatt stresszelek szerintem, a tesiórák.. Jaj...
2012. aug. 9. 17:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!