Eddig 70-85 között volt a "perem".Most kb. egy hete mindig 85-93 között van. Az orvosom mondta,h 140/90 a határ. De a szisztolés értékem egyáltalán nem magas,az mindig 110-125 közötti,akkor mi van? Nem ödémásodom ,csak ha nem pihenek,hanem sokat ülök stb...Lehet a fronttól van? A fejem nem fáj,de néha mintha kicsit beszédülnék.
2011. jan. 10. 09:26
1/9 anonim válasza:
Ha nincs fehérje a vizeletedben, nincs nagyon vizesedésed és igazából a vérnyomásod se magas, akkor nem vagy toxémiás.
2011. jan. 10. 09:51
2/9 anonim válasza:
Már meg ne sértősdj,de micsoda idióta,primitív kérdés ez????
120/80...nevetséges,hogy ezen aggódsz.pff...
2011. jan. 10. 09:58
3/9 anonim válasza:
120/90 a leg tökéletesebb vérnyomás érték. Terhesen, és nem terhesen is.
2011. jan. 10. 10:14
4/9 anonim válasza:
A normális az lehet, hogy 120/90, de én is meg lennék ijedve, mert nekem a normális az 90/60-100/60 nem szokott magasabb lenni, ha magasabb, akkor már fáj a fejem, szédülök, minden bajon van. Kedves kérdező! Szerintem ez az emelkedés még normális nálad, ne aggódj! Ha mégis nagyon meg vagy ijedve, akkor kérj az orvosodtól toxémia vizsgálatot. Nekem is csinálnak, mert anyukám macskája megkarmolt, és szeretek biztosra menni. Mondtam a terhesgondozóban a nőnek, és rögtön elküldött a vizsgálatra. Szerintem ha megemlíted neki, hogy aggódsz emiatt, akkor elküld.
2011. jan. 10. 10:31
5/9 anonim válasza:
Szerintem nincs okod az aggodalomra. A védőnőd mindig megnézi a fehérjét a vizeletedben, ha megkéred. Egy gyorsteszt segít neki ebben. A magas vérnyomás mellett a fehérje jelenléte utal a betegségre.
Kedves Utolsó Válaszoló!
A terhességi toxémia és a macskák által terjesztett toxoplazma két teljesen különböző ügy.
2011. jan. 10. 11:18
6/9 anonim válasza:
A macska az maximum toxoplazmát terjeszthet. Mi köze a macskának a toxémiához???
2011. jan. 10. 11:18
7/9 A kérdező kommentje:
Kedves második "leidiótázó"!
Ha olvasnál,látnád,h nem 120/80,hanem 90 körüli értéket írtam,ami néha meghaladja a 90-et is. De mindegy,tudod nálam a primitívség és idiótaság nem itt kezdődik...van itt pár olyan kérdés amire tényleg lehetne ezeket a jelzőket használni,de max. nem figyelek rájuk és nem használom az energiám arra,hogy "leprimitívezzek!" embereket!!!
Nem tudom ki nem aggódna ikerterhesen,amikor hirtelen megváltozik a vérnyomása...
A többieknek köszönöm a válaszokat,szerdán megyek laborra.
35 hetes ikres kismama
2011. jan. 10. 13:38
8/9 anonim válasza:
Elsőnek is,nem téged idiótáztalak le,hanem a kérdésed.Másrészt nekem is alapból 90-es,de képzeld mértünk már 130-ast is.Mégis józan paraszti ésszel az ember tudja,hogy egy-egy mérés nem ad hiteles képet a vérnyomásodról.Mérni kell akkor folyamatosan.Az a baj,hogy butaságokon agyalsz,meg csinálsz bolhából elefántot,ahelyett,hogy egy kicsit odafigyelnél magadra a pánikolás helyett,már nem lenne semmi gondod.
2011. jan. 10. 15:27
9/9 A kérdező kommentje:
Nem egyszeri mérésről beszéltem,de sztem hagyjuk,ha téged ennyire zavart a kérdésem,még én kérek elnézést! Remélem minden idióta kérdésre amit ezen az oldalon feltesznek,tudsz így reagálni ahogy az enyémre is.Gondolom megnyugtatni akrtál,köszi,de tudod ezt másképp is lehetett vna. De a kérdésből még ne vonj le következtetést arra vonatkozólag,hogy én "bolhából elefántot csinálok" és inkább figyelhetnék jobban magamra.Azt hiszem nem ismerjük egymást!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!