Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehet valami baja, ha nem...

Lehet valami baja, ha nem adom oda a nyugtatóját?

Figyelt kérdés

Anyám évek óta szed diligyógyszert (antidepresszáns stb), mert a hülye orvos felírta neki gyógyszer- és alkoholfüggőségre (logikus...). Mivel újrakezdte a piálás, ma reggel is jól berúgott, plusz arra szedte be a gyógyszerét, elvettem az összeset tőle. Most már nagyrészt kiment belőle a pia és gondolom elvonási tünetei vannak, azt mondja, zsibbad és remeg, meg sírás kerülgeti.

Meghalhat ettől vagy max csak kínlódik? ez utóbbi nem érdekel.

2012. júl. 27. 16:37
 1/10 anonim ***** válasza:

Hát.::D

Azért piára gyógyszer, húzós :D

Még egy torokfájásos gyógyszert se öblíthetsz le piával:D akkor a dilibogyó...

2012. júl. 27. 16:50
 2/10 anonim ***** válasza:
Előbb hal meg az alkohol-nyugtató párostól mint attól, hogy nem vett be nyugtatót.
2012. júl. 27. 16:51
 3/10 A kérdező kommentje:
Elég rendszeresen iszik rá. Már vagy 3 hónapja újrakezdte. És ráadásul a felírt adagot sem tartja be, ezért is koboztam el tőle. Megmondtam neki, ha iszik, egyáltalán nem fog kapni. A reggelit megkapta, utána rögtön bepiált, így most megvonom tőle.
2012. júl. 27. 17:02
 4/10 anonim ***** válasza:

Miért is hülye az orvos... Talán vissza kéne citálnod anyádat a hülye orvoshoz, hogy segítsenek rajta...

A szenvedélybetegek gyakran visszaesnek, a te dolgod hogy figyelj rá, hiszen az anyád. És ne nézd le az ilyen jellegű betegeket, akik "diligyógyszerre" szorulnak.

2012. júl. 27. 18:43
 5/10 A kérdező kommentje:

Talán többet tudok a helyzetről, mint te. Az anyám minden lehető támogatást megkapott a családtól, ennek ellenére piál; átver mindenkit, józanul is szemétkedik. Egy családanya semmilyen körülmények közt nem viselkedhetne így és neki oka sincs rá.

Az orvosok tojnak az egészbe, azt hiszik, aki marokszám lopta a munkahelyéről a dilibogyót, annak pont azt kell felírni, mert nyilván azt be tudja osztani. Mit érdekli őt a gyógyulása? Legyen eggyel több marha, aki szedi, ő meg kapja a pénzt a gyógyszergyártóktól érte.

Igenis lenézek mindenkit, aki ilyet szed, mert nekem is lenne 10ezer okom szedni, mégis káros szenvedélyektől mentesen élek, megbirkózom a problémáimmal. Anyámat kár támogatni, újra és újra átver mindenkit, akarat gyenge, jellemtelen szemétláda. Rá nem érdemes időt vesztegetni, belefáradtunk az évek során. Csak tudna már elpusztulni az önromboló életvitele miatt.

Más meg örülne, ha egészséges lenne (én), súlyos beteg vagyok, és akkor értsem őt sem, aki minden ok nélkül vedel. Akkor én mit szóljak?

2012. júl. 27. 19:33
 6/10 A kérdező kommentje:
*őt meg
2012. júl. 27. 19:37
 7/10 anonim ***** válasza:
Az alkoholbetegeket gyógyszerrel kezeli a mai orvoslás, de ez sem jó... Ha nem kapja meg a nyugtatót esetleg olyan elvonási tünetei lehetnek amibe akár bele is lehet halni, bár az alkohol+gyógyszer kombó is okozhat olyan légzésdeprimációt amitől meghal. Szerintem ha elveszed tőle a gyógyszert, többet fog inni, tehát nem értél semmit. Az ilyen eseteken csak pszichiátrián fekvőbetegként lehet segíteni. -Egy gyógyszerész-
2012. júl. 27. 19:59
 8/10 anonim ***** válasza:

Képzeld, nem hinném hogy többet tudsz az ilyen helyzetekről, én meg egy alkoholista apa mellett nőttem fel... Úgyhogy nagyon is jól tudom milyen velük meg hogy verik át az embert. Sőt azt is tudom, hogy az alkohol miatt személyiségtorzuláson mennek keresztül és azért teszik. Meg még azt is tudom, hogy orvosi segítség nélkül esélyük sincs.

Ha meg ennyire lenézed anyád + nem érdekel, akkor mi a sz.rnak kérdezel itt?

Egyébként képzeld, az alkoholmegvonás delíriumot idézhet elő, ami igen-életveszélyes állapot lehet.

2012. júl. 27. 20:03
 9/10 A kérdező kommentje:

Gyógyszerész: a pszichiátriára be lehet utaltatni az akarata ellenére? Mi kell ehhez? Korábban volt már ott, de akkor amúgy is kórházban volt (részegen nekiesett a falnak), közvetlenül vitték át oda.

8/8:

Anyám nem nagy torzuláson ment keresztül, alapból világ életében egy jellemtelen, hazudós, álszent szarkeverő volt. Szóval a pia sokat nem dobott rajta. Csak azért kérdem, mert egy ilyen féreg miatt nem akarok sittre kerülni, ha megdöglik az elvonási tünetek miatt, mondván, hogy én vettem el a gyógyszereit. És meg is kaptam rá a választ.

2012. júl. 28. 00:48
 10/10 anonim ***** válasza:
Közvetlen veszélyeztető állapotú pszichiátriai beteg akarata ellenére történő kórházba szállítására a törvény lehetőséget ad. Ha köz- és önveszélyes akkor elvileg kényszergyógykezelésre lehet fogni. Sajnos nem tudok többet erről, hívd fel a hozzátok tartozó kórház pszichiátriáját az ügyben.
2012. júl. 28. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!