Első véradás? (? ) Tippek?
Először is tudom,hogy voltak már ilyen kérdések meg utána is olvatam a neten,de lenne néhány kérésem mert félek egy kicsit.Először mennék,18 éves vagyok.
Mit egyek előtte és mennyit? (Tudom hogy kell!)
Mennyit igyak?
Papírok amik kellenek ugye ezek:személyi,lakcímkártya és TAJ kártya? Más nem kell?
Előtte megvizsgál egy orvos,az ilyen általános vizsglat csak?
És jó ha jön velem valaki mert mi van ha rosszul leszek? És ez tudom,hogy egyénfüggő is de ez gyakori szokott lenni? Utána kb. mennyi idő amíg kipihenem az egészet? (Terhelésre gondolok mert tanulok rendszeresen és nem keveset!)
Amúgy teljesen egészséges vagyok:nem szedek gyógyszert,nem iszok-dohányzok (abszolút nem!).
Előre is köszönöm!
Igyál minél többet, az mindegy, hogy mit, ami jólesik. De előtte kapni fogsz vizet is, amit feltétlen igyál meg, különben sűrű lesz a véred és lehet, hogy nem fog lejönni kellő idő alatt, akkor pedig megy a kukába.
Papírok azok kellenek, amiket írtál.
Nálunk úgy van, hogy először vércsoport és hemoglobin meghatározás van, utána egy orvos megméri a vérnyomásod, kérdezget ilyen dolgokat és annyi. Ja, meg előtte kitöltesz egy kérdőívet, azt pedig megnézi az orvos.
Vérvételen voltál már? Mert ha igen és ott semmi gáz nem volt, akkor valószínűleg itt sem lesz.
5 perc alatt "kipihened az egészet".
Köszönöm a választ!
Igen,voltam vérvételen de már nagyon régen! Ovis koromban talán :)
Hát szerintem meg nem sok. :D
5 évig rendszeres véradó voltam, 1,5 éve meg rendszeresen járok vérvételre (max. havonta), de én nem érzek túl sok különbséget.
Hát én vért csak egyszer adtam, aztán lett egy endokrin betegségem, ami miatt nem is adhatnék már, de 100x inkább a véradás, mint a folyamatos szurkálás, néha 2 órán belül 3-4x.
Aki szerint "hőstett" a véradás, annak nem kell menni, ennyi.
Én pont ma voltam. Szerintem tökre kibírható. Én is paráztam eleinte, kellett magam bátorítani, de én nem is a tűtől féltem, hanem a vérvétel utáni esetleges rosszulléttől. Ugyanis nekem két felvonásban volt a véradásom, először eljutottam odáig, hogy megszúrták az ujjam, aztán mire a dokihoz értem, hogy vérnyomást mérjen, meg stb, akkor éreztem, hogy kicsit leesett a vércukorszintem. Ez lehetett amiatt is, mert izgultam, hiszen előtte egy pasi lett rosszul, és erre én rágörcsöltem, meg amiatt is, mert keveset ettem. És akkor közöltem a dokival, hogy én most hazamegyek és eszek egyet, mert nem óhajtok úgy járni, mint az előbb említett úr (kb 5 percre laktam a véradó helytől).
Otthon kellett rendesen győzködni magam, mert én iszonyatosan bepánikolok, ha rosszul vagyok :/
De aztán visszamentem és a doki meg is dícsért, mert azt hitte, elment a bátorságom :) Nekem csak pozitív élményem volt, jófej volt mindenki, élen az orvossal :) Nagyon bírtam őket, máskor is megyek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!