Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit egyek véradás előtt?

Mit egyek véradás előtt?

Figyelt kérdés

Többször volt már,de azóta teljesen elhagytam a húst,tésztát,kegyeret,cukros dolgokat...

reggelire mindig egy Activiát eszem,amit inni kell xD

fogalmam sincs mit egyek hogy ne legyek rosszul,ha nem lenne ilyen meleg nem ennék semmit,de így 99% hogy rosszul leszek véradás közben,és nem akarom hogy ott adjanak kaját.

2012. júl. 2. 20:06
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

TILOS VÉRVÉTEL ELŐTT ENNI!!!!

Ezt neked senki nem mondta el? Tegnapi a kérdés, jesszusom, ugye nem mentél el ma reggel vért adni, úgy hogy előtte ettél valamit ami megemelte a vércukrodat? Főleg az Activia..jaj.

2012. júl. 3. 10:08
 2/8 A kérdező kommentje:
rohadt vicces vagy kedvesem:)))))))))
2012. júl. 3. 19:25
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Nem hiszed el? jaj. csak ne a te véredet kapjam ha a halálszélén állok. Akkor keresek neked linket, hogy ne hidd azt, hogy csak ironizálok:)

[link]

"Vérvételre minden esetben érdemes éhgyomorra menni, mert több, gyakran kért vizsgálat eredményét befolyásolja, ha a vizsgálat előtt eszünk vagy iszunk valamit. Fontos tudni, hogy nemcsak a vércukorszint eredményét befolyásolja ha nem üres gyomorral megyünk, hanem más laborértékeket is. Az éhgyomor azt jelenti, hogy vízen kívül semmit ne fogyasszunk aznap, amikor a vért veszik, tehát cukor nélküli kávét vagy teát se! Bizonyos határértéken lévő enzimek értékét pont annyival emelhetik meg, hogy az egyébként normál értékeink a kóros tartományba kerülhetnek. "

[link]

"A vérvétel előtt 6 órával már ne egyél semmit, a vérvétel éhgyomorra történjen. A vércukorszintet is befolyásolja („felviszi”), ha nem éhgyomorra érkeztél a vizsgálatra. A vérvétel előtt tilos reggelizni.

Egyes vizsgálatok – például a koleszterinszint megállapításának – eredményét az is befolyásolhatja, mit ettél az előző tizenkét órában. A zsíros ételek „felviszik” a vérzsírszintet, tehát a laborvizsgálat előtti napon zsírszegény ételeket érdemes fogyasztani."

de keresek még ha szeretnéd!:)

2012. júl. 3. 20:19
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez a válaszoló full hülye :D De azért szórakoztató... :D

A kérdező VÁRADÁST és nem VÉRVÉTELT kérdezett. Igaz mind a kettőben van VÉR csak az utótag más...

Kérdező, egyél ami jólesik. A lényeg, hogy bőséggel egyél ELŐTTE de ne legyél telt "úristen majd szétpukkanok" érzésű mert kellemetlen lesz...

Én azt szoktam, hogy normálisan étkezem, ha délelőtt adok vért akkor rendes reggeli 2-3 zsemle, ami jólesik, ha délután akkor normál ebéd. Ami igazán lényeges a sok folyadék. Nekem különösen sok kell, így a 9. után már bizton állíthatom, 1,5-2 litert ha iszom előtte max 2-3 órával semmi bajom utána.

Amúgy a véradáson is adnak csokit, amit tapasztalatom szerint beléd is erőltetnek :D Egyszer ebés után szaladtunk le vért adni, és akkor is belémtuszkolták a csokit, meg a félliteres ásványvizet, csak az orvos megnyugtatására :D Komolyan beszólt, hogy a csokit nem azért adják, hogy szorongassam :D

Amúgy a kérdésedre válaszolva: szerintem egy activia kevés véradás előtt, de neked kell tudnod. Inkább aznap egyél valami rendes reggelit, zsemle vaj, szalámi ilyesmik. A lényeg tulajdonképpen az, hogy magadhoz vegyél annyi tápanyagot, ami a véradás után is elegendő a saját működésed fenntartásához. :) Vagy ha jobban esik, akkor activiázz reggelire, de közvetlen a véradás után egyél -igyál bőséggel!

Az ilyen idióta válaszolókkal meg ne foglalkozz :)))

2012. júl. 3. 22:21
 5/8 A kérdező kommentje:

Igen véradásra mentem:D

köszi az értelmes választ kedves utolsó:)

Annak a gyökérnek meg üzenem,hogy VÉRADÁS nem vérvétel xD

2012. júl. 5. 21:25
 6/8 anonim ***** válasza:
Ügyes voltál, megmentettél 3 életet :))
2012. júl. 5. 21:28
 7/8 ekeke ***** válasza:
Én mindig normálisan, de kissé több folyadékkal mentem. Aztán jött a ferezis, ami már más:)
2012. júl. 7. 06:34
 8/8 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló nem tudja miről beszél :)

Kedves kérdező, ha teljesen elhagytad a cukros dolgokat, gondolom az egészséged miatt én is a cukor fogyasztásom minimalizálásával próbálkozom. Jobb ha tudod, hogy az Activia nagyon sok cukrot tartalmaz. Te is tudsz magadnak házilag hasonló joghurtokat csinálni édesítővel/ mézzel (bár a méz is emeli a vércukorszintet, de legalább ásványi anyagokat is tartalmaz) friss gyümölcsökkel.

2014. máj. 10. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!