Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A véradásnál a hívteszt...

A véradásnál a hívteszt mennyi idő alatt hoz eredményt?

Figyelt kérdés

Nemrég voltam vért adni

( HIV miadt, az orvosom tanácsolta hogy azt válasszam mert full anonim és ingyenes is a sima hiv tesztel ellenétben amikor úgy néznek rád mint a véres rongyra az is ingyenes csak nem anoním szép nagy betűkkel kiírva: HIV)

Meg ugye egy év is eltelt már a kétes kaland óta így már az ablakperiódus is messze jár...

Akkor csak egy gombás fertőzésem volt(kenőcsös kezeléssel 1,5 hét után elmult), szigorúan monogám vagyok hűséges típus barátnőm nem volt az eddzések elfoglalnak az összes haverom túl volt a dolgon én egy ribancal voltam elsőn akartam túlleni 18évesen megbántam elég hányadék volt a csaj is... azóta senkivel sem...

Szóval a kérdés az lenne hogy amikor véradás előtt szúrkálják az újad ( az a hívteszt is??) elsőbb egy gépbe nyomta be ami asszem a hemoglobint adja aztán ilyen kis szívós csővel 2x3 pontra csüppentett vért ( erről gondolom h hív teszt lehetett) egyből nézte mivan de nem mondott nekem senki semmit h mivan én meg nem kérdeztem.... telefonszámot a legelején már elkérték mennyi idő mire kiderül h negatív vagy pozitív ha pozitív ott helyben nem mondják???

Beszarás kicsinál ez a bizonytalanság...

Kössz a válaszokat előre is!

2012. máj. 24. 10:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

HIV-re csak később vizsgálják a tőled vett vért

ha megfigyelted, akkor láthattad, hogy amikor a kezedre kapcsolták a palackot, akkor volt ott egy kis fiola is, ami elsőnek töltődött meg. No az lesz az a minta, amit vizsgálnak később mindenféle betegségre, és ha valami gond van, akkor később értesítenek telefonon vagy levélben, amikor már a teljes elemzés elkészült.

Ami az ujjszúrásos dolgot illeti, azzal a vérszegénységet szűrik, illetve a vércsoportot állapítják meg.

2012. máj. 24. 10:23
 2/11 A kérdező kommentje:

Figyeltem de nem láttam üvegcsét vérvételen voltam ott láttam itt semmi üvegcse....

Valamit kapcsolgatott eltakarta a karom de nemhiszem hogy üvegcse volt ott...

Lehetséges hogy kihagyják???? Remélem nem

2012. máj. 24. 10:28
 3/11 A kérdező kommentje:
Kössz a választ, várok akkor csak az ideg basz szét ;-D
2012. máj. 24. 10:32
 4/11 anonim ***** válasza:
90%

"Nemrég voltam vért adni( HIV miadt, az orvosom tanácsolta"

A jó édes anyukáját az ilyen orvosnak. HIV vagy bármilyen más betegség gyanúja esetén vért adni küld. Jó, ha több mint egy éve volt, akkor elvileg már nem kizáró ok.

De a véradáskori HIV tesztet akkor sem erre találták ki, nem a te érdekedben van, hanem a vért kapó érdekében. Amúgy egy teljes STD teszt nem ártana, főleg ha az eset után volt egy (gondolom házilag kezelt) fertőzésed.

Van egy intézmény Bőr és nemibeteggondozónak hívják. Nem ciki oda elmenni, a legtöbb helyen diszkréten elkülönül a többi rendelőtől, amúgy is akármi miatt is mehetsz oda.

A véradás anoním? Az ÁNTSZ-nél van anoním HIV teszt. Az meg, hogy hogy néznek rád? Komolyan.

Amit a véradás elején csináltak az a vércsoport meghatározás volt. A fertőző betegségek tesztelését utólag végzik.

Szép is lett volna, ha ott helyben derül ki rólad, miközben húszan körbeállnak. :)

2012. máj. 24. 15:48
 5/11 A kérdező kommentje:

Ha már minden mintánál csinálnak HIV tesztet(mindegy milyen céllal) akkor legalább nem megy kárba egy teszt...

Az eset után dokinál voltam az nézegetett aztán legyintett és mondta hogy egy kis gomba lesz ír kenőcsöt ha 1-2 hét múlva nem múlik el menjek vissza...

Az meg hogy egy doktor véradásra küld ilyen esetben szerintem nem ritka...

Nemcsoda hogy a neten is ezt ajánlják mikor maga az orvos is jobbnak tartja...

Teszem hozzá egy év után már nyilván kimutatja a teszt...

Nem lehurrogni akarlak nyilván nem erre találták igazad van!

Nem ártana Mo-n egy olyan vérvizsgálat sem amibe beleveszik a hiv-et de még sok mást is néznek úgy szerintem 2-3x ennyi ember megnézetné magát.

Már van időpontom HIVre is :S (véradás előtt is megvolt)

de még pont van egy hetem h szóljanak ha nem szólnak is elmegyek... de akkor már nyugodtan.

2012. máj. 24. 16:41
 6/11 anonim válasza:

Én is rákérdeztem véradásnál csak kíváncsiságból, hogy ha bármi bajt találnak, akkor kiértesítenek-e (csak mert még sosem kaptam tőlük semmilyen eredményt, pedig már adtam vért vagy tízszer), de nekem azt mondta az aktuális munkatárs, aki ott volt, hogy nem, ez már megszűnt. Persze tesztelik a vért továbbra is, mert azt muszáj, de azt mondta, hogy nem értesítenek ki (legalábbis akkor tuti nem, ha minden negatív). Valamit még mondott arról, hogy ezt külön kell kérvényezni a központban a Karolina úton, de ennyire nem érdekelt a dolog, hogy pluszban járjak utána, ezért ezt már nem magyaráztattam el vele.

Ha valaki tud erről bővebbet, vagy kapott már bármilyen értesítést véradás után, az írjon, mert engem is érdekelne, hogy megy ez pontosan.

2012. jún. 5. 20:35
 7/11 A kérdező kommentje:

Kizártnak tartom hogy ha pozitív akkor ne szolnának...

:D

2012. jún. 14. 11:34
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

"de nekem azt mondta az aktuális munkatárs, aki ott volt, hogy nem, ez már megszűnt."

Ez hülyeség. Én is kaptam levelet, hogy rendellenességet tapasztaltak fáradjak be a véradóba. Össze is fo.stam a bokámat mi lehet a baj.

Bementem, és azért paráztam is, hogy valami komoly bajt találtak, erre: Áhh ezért kár volt befáradni, magas volt a vérzsír szintje, nem emlékszik nem evett előtte túl zsírosat? (Hasábburgonya, székelykáposzta stb?) Hát 3 hó távlatából már alig emlékeztem... De megnyugtatott h baj nincsen, csak a vizsgálatkor kiült a tetejére a zsír és kiértesítettek. Még azt is mondta h ezzel felesleges háziorvoshoz mennem, mert csak átmeneti állapot volt valami olyat ettem az előtte lévő 2-3 napban...

Tehát kiértesítenek.

Ettől függetlenül dögöljön meg az az orvos, aki szórakozik a vérellátással. Nincs 100%-os teszt, és ha HIV-es vagy és nem szűrik ki? És neadjisten a gyereked vagy egy rokonod kapja meg?

Ez olyan mintha belehugyoznál a vérbe, aztán vagy észreveszik vagy nem.

Szégyen és gyalázat, hogy az ilyen doktor praktizálhat :((( (Aztán megbaxxa az anonomitást emrt ha hives vagy nem úgy küldik a levelet, hogy ön hív fertőzött, üdv, vérellátó, hanem azt irják fáradj be. És ott az orvossal beszélsz. Ennyit az anonomitásról........)

2012. jún. 20. 14:13
 9/11 A kérdező kommentje:

3 Hónap után szóltak?

Az igen...

2012. jún. 22. 20:47
 10/11 anonim válasza:
na értesítettek?
2015. jún. 3. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!