Heti 1x, max 2x van székletem. Ez normális?
Figyelt kérdés
Amikor rámjön és nem vagyok itthon, visszatartom. Ha itthon vagyok de vendégek vannak akkor is visszatartom. Ha wc-zés után nem fürödhetek le AZONNAL, inkább visszatartom.2009. júl. 13. 13:58
1/12 anonim válasza:
Ezt nem szabad, előbb-utóbb egyáltalán nem fog menni hashajtó nélkül és aranyered is lesz.
2/12 A kérdező kommentje:
Nem eszem annyira sokat de nem érzem azt hogy hú most minen nap kellene. Van aki napi szinten jár wc-re emiatt... És el se merem mondani senkinek sem (max szülők) hogy mi a helyzet.
18 éves vagyok csak...:S Ráadásul lány.
2009. júl. 13. 14:06
3/12 anonim válasza:
Nem, nem normális! Pang a beledben a sok salakanyag, ami tele van bacikkal. Sokkal nagyobb a vastagbélrák kialakulásának is a veszélye, mintha minden nap lenne székleted.
4/12 A kérdező kommentje:
Szedjek néha hashajtót? 2naponta mondjuk?
2009. júl. 13. 14:09
5/12 anonim válasza:
Ne! Hashajtós semmiképp se szedj! Hozzászokik a szervezeted és egy idő után csak azzal tusz kakálni! Egyél inkább rostos ételeket - zöldséget, gyümölcsöt, lekvárt, teljes kiőrlésű dolgokat. Nagyon fontos az, hogy egészséges dolgotak egyél - levesek, főzelélek. A volt szobatársam, amikor csak olyan sz*rokat evett, mint sülkrumpli, rántott sajt, csoki, csipsz, ő is csak hetente egyszer-kétszer kakált. Amikor rendes főtt ételt eszik, rendesen van széklete. Az se árt, ha mozogsz valamit, az elősegíti a bélperisztartikát (bélmozágast). HASHAJTÓT NE!!!!!
6/12 anonim válasza:
az egyik ismerösöm két hétbe egyszer szarik:)
neki semmi baja sncsen,úgyhogy sztem neked sincs:)
7/12 anonim válasza:
Az lenne a normális, ha minden másnap vagy naponta lenne székleted. Ne tartsd vivissza mert kiszárd a széklet és ha elmész wc-re és erölködsz akkor felreped a végbeled. És miért kellene szélelés után lefürödni? De ez is megoldható, ha este fürdés elött elmész a wc-re és aztán lefürdesz.
8/12 anonim válasza:
Ne legyél ilyen buta, hogy visszatartod!!!! Abszolút nem szégyen, ha az embernek dolga van. Komolyabb bajod is lehet a végén. Hordj magaddal popsitörlőt, nedves törlőkendőt, hogy jobban érezd magad, ha nem tudsz lezuhanyozni. Hashajtót én sem ajánlanám.
9/12 anonim válasza:
nem, nem normális
napi 2 körül van a normális "adag"
10/12 anonim válasza:
Hát visszatartani nem kéne... De amúgy a heti 1-2 alkalommal nem lenne gond, én is van, hogy két hétig a vécé közelébe sem megyek, mégis makk egészséges vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!