Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Heti 1x, max 2x van székletem....

Heti 1x, max 2x van székletem. Ez normális?

Figyelt kérdés
Amikor rámjön és nem vagyok itthon, visszatartom. Ha itthon vagyok de vendégek vannak akkor is visszatartom. Ha wc-zés után nem fürödhetek le AZONNAL, inkább visszatartom.
2009. júl. 13. 13:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem szabad, előbb-utóbb egyáltalán nem fog menni hashajtó nélkül és aranyered is lesz.
2009. júl. 13. 14:02
 2/12 A kérdező kommentje:

Nem eszem annyira sokat de nem érzem azt hogy hú most minen nap kellene. Van aki napi szinten jár wc-re emiatt... És el se merem mondani senkinek sem (max szülők) hogy mi a helyzet.

18 éves vagyok csak...:S Ráadásul lány.

2009. júl. 13. 14:06
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem normális! Pang a beledben a sok salakanyag, ami tele van bacikkal. Sokkal nagyobb a vastagbélrák kialakulásának is a veszélye, mintha minden nap lenne székleted.
2009. júl. 13. 14:08
 4/12 A kérdező kommentje:
Szedjek néha hashajtót? 2naponta mondjuk?
2009. júl. 13. 14:09
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne! Hashajtós semmiképp se szedj! Hozzászokik a szervezeted és egy idő után csak azzal tusz kakálni! Egyél inkább rostos ételeket - zöldséget, gyümölcsöt, lekvárt, teljes kiőrlésű dolgokat. Nagyon fontos az, hogy egészséges dolgotak egyél - levesek, főzelélek. A volt szobatársam, amikor csak olyan sz*rokat evett, mint sülkrumpli, rántott sajt, csoki, csipsz, ő is csak hetente egyszer-kétszer kakált. Amikor rendes főtt ételt eszik, rendesen van széklete. Az se árt, ha mozogsz valamit, az elősegíti a bélperisztartikát (bélmozágast). HASHAJTÓT NE!!!!!
2009. júl. 13. 14:14
 6/12 anonim ***** válasza:
6%

az egyik ismerösöm két hétbe egyszer szarik:)

neki semmi baja sncsen,úgyhogy sztem neked sincs:)

2009. júl. 13. 14:19
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Az lenne a normális, ha minden másnap vagy naponta lenne székleted. Ne tartsd vivissza mert kiszárd a széklet és ha elmész wc-re és erölködsz akkor felreped a végbeled. És miért kellene szélelés után lefürödni? De ez is megoldható, ha este fürdés elött elmész a wc-re és aztán lefürdesz.
2009. júl. 13. 14:36
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyél ilyen buta, hogy visszatartod!!!! Abszolút nem szégyen, ha az embernek dolga van. Komolyabb bajod is lehet a végén. Hordj magaddal popsitörlőt, nedves törlőkendőt, hogy jobban érezd magad, ha nem tudsz lezuhanyozni. Hashajtót én sem ajánlanám.
2009. júl. 13. 14:37
 9/12 anonim ***** válasza:
47%

nem, nem normális

napi 2 körül van a normális "adag"

2009. júl. 13. 14:38
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát visszatartani nem kéne... De amúgy a heti 1-2 alkalommal nem lenne gond, én is van, hogy két hétig a vécé közelébe sem megyek, mégis makk egészséges vagyok.
2009. júl. 13. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!