Az normális, hogy a hason keresztül kitudom tapintani a székletem?
Figyelt kérdés
Ha fekszek akkor a bal oldalon simán kitudom tapogatni a vastagbél vonalát. Hozzáteszem elég sovány alkat vagyok, így nem nehéz.2009. máj. 4. 16:05
1/9 anonim válasza:
Gyóóóó,ez mekkora,én ilyenról meg nem is hallottam:D
Amúgy szerintem nem baj:))
2/9 anonim válasza:
nem, nem normális!
Ne próbálkozz most már hashajtóval, menj az orvoshoz!
3/9 A kérdező kommentje:
Csak akkor van ez mikor keményebbet, darabosabbat ürítek. Ha rendeződik a székletem akkor mem könnyű kitapogatni. Amúgy lehet mindenkinek így van, csak az emberek általában nem figyelnek a testükre.
2009. máj. 4. 16:25
4/9 anonim válasza:
Aszti!!!!!! Te hány kiló vagy 30 ??????????
5/9 anonim válasza:
Mindenképpen menj orvoshoz, mondd el neki, de önmagában ez még nem baj okvetlenül. Arra nagyon ügyelj, nehogy véletlenül/szándékosan nyomkodni, gyömöszkölni kezdjed, mert az okozhat problémákat.
Mielőtt megijednél, közlöm, hogy a jobboldaladon az a normális, ha felfelé mozog a széklet, mert ott van a vastagbél felszálló ága.
Bocs, hogy ezt írtam, de láttam már ilyet; az illető megrémült a "rossz iránytól" és visszatömködte...
6/9 A kérdező kommentje:
Eszemben sincs gyömöszölni!:-) A felszálló ágat természetesen nem lehet kitapintani, mivel a béltartalom a vastagbél utolsó szakaszában a legszilárdabb a vízveszteség miatt. Ezért ís kell sok vizet inni, a székrekedés megelőzése miatt. Amúgy 55 kg vagyok, de ha valaki háton fekszik általában lelappad a hasa nem? Jobb esetben:-)
2009. máj. 4. 19:49
7/9 anonim válasza:
Én is ki tudom tapintani időnként (amikor néhány napig nem tudok Wc-re menni) Én 50kg vagyok, nem tartom abnormálisnak. Mint azt sem, hogy hanyadt fekve olykor látszik a hasfalamon a hasi aorta lüktetése.
8/9 anonim válasza:
Én is ki tudom tapogatni, de nekem fajniis szokott, nem tudom eldonteni hogy ez rak, vagy micsoda... mert neha erzem, neha nem, en most fogok vele orvoshoz menni
9/9 anonim válasza:
Fajni is* illetve en 47kg vagyok 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!