Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » S. O. S. Hogy tudnám a barátnő...

S. O. S. Hogy tudnám a barátnőmet lebeszélni az abortuszról?

Figyelt kérdés
Jó körülmények között él első babája és amiatt akarja elvetetni mert a baba apja nem vesz róla tudomást de az a gáz hogy nem is tud a gyerekről mit tegyek hogy akadályozzam meg !!

2012. júl. 10. 21:43
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
44%

Pedig elég egyértelmű... senki nem dicsekszik azzal, hogy a másik azt mondta róla, hogy "csak a szája nagy" - hacsak nem pont az a célja, hogy csakazértis bebizonyítsa az ellenkezőjét...

Olyant meg még nem láttam, hogy magzatvédőt érdekeljen a statisztika... az ember szereti ignorálni, amit nem tud cáfolni. Marad tehát ugye a némasikoly, a magzatkanaplócska... és egyáltalán az érzelmekre hatni próbálás...

2012. júl. 11. 21:56
 22/37 A kérdező kommentje:
Nem dicsekedett senkinek csak a legjobb barátnőjének mondta el de ha ez fáj neked akkor ne olvasd el amit írok!!
2012. júl. 11. 22:08
 23/37 anonim ***** válasza:
49%
Hihetetlen,hogy valaki jóindulattal próbálná megóvni a barátnőjét, és ennyi rosszindulatú válasz érkezik (tisztelet a kivételnek). Egyébként mért kellene hogy érdekelje a kérdezőt a statisztika. egyébként is a statisztikák azt mutatnak amit akarnak, másrészt meg nem megy el minden lelkileg megnyomorodott abortuszon átesett nő szakemberhez, és lehet, hogy az illető hozzászóló sokat jár pszichiátriára, hogy lássa hányan vannak ott, de ha kígyóznának is a sorok arról nem sokan beszélnének, csak az a "mocskos" magzatvédő propaganda,ezzel szemben a média nagy része nemigen, mert ez sokaknak nem áll érdekében, hiszen valljuk be, az abortusz elég jó üzlet egyeseknek.
2012. júl. 12. 07:48
 24/37 anonim ***** válasza:
40%

Nézd, előző, Kérdező NEM a barátnőjét óvja, hanem - idézem - "Útólsó hát ez az de ők ebbe nem gondolnak bele :/Olyan rossz tudni hogy ez egy gyermek életébe fog kerülni és áá ://" - hanem éppen a barátnőjét árulja el egy embrió vélt érdekében. Még ha tényleg azt is hiszi, hogy a barátnőjét védi...

"mert ez sokaknak nem áll érdekében, hiszen valljuk be, az abortusz elég jó üzlet egyeseknek" - na ya, kifejezetten bombaüzletnek számít 100 000 Ft körüli önköltségű beavatkozásokat végezni 29 500 Ft (vagy sok esetben még kevesebb) pénzekért... Persze tudjuk, a magzatvédők nem szeretik a tényeket, ezért lehet az a dolog, hogy lazán átveszik az érveket olyan országoktól, ahol ezt magánrendelők végzik, tényleg üzleti alapon, egy percig nem belegondolva, hogy nálunk az állami EÜ, mélyen ár alatt, szociális alapon.

És hát igen, válaszolónak volt "szerencséje" megismerkedni a pszichiátriai ellátással, és meg kell mondjam őszintén, az alatt az évek alatt, amíg oda jártam a pánikbetegségem kúráltatni, sem kígyózó sort nem láttam, de még egyetlen olyan nőt se, aki abortusz okán lenne ott. Egy olyan nőt viszont igen, aki azért lett depressziós, mert túl későn vette észre a terhességét (idősebb nő, nagy gyerekekkel) és már nem tudta elvetetni. Ezek mennek... de tudjuk, a tények nem számítanak...

2012. júl. 12. 08:27
 25/37 anonim ***** válasza:
58%

Hűha, lehet, hogy személyesen Spronz Júliával találkoztunk itt:-)) Azért nem kellene az alapján osztanod az észt, hogy ismersz egyetlen, gyerekét megbánt nőt. Itt a gyk-n is pont fut kérdés erről, és sokan írtak olyanok, akik aztán egyáltalán nem bánták meg. De mindegy is.

A lényeg, hogy ha kötekedni akarsz, ne ott próbáld megtenni, ahol mások meg segíteni.

Kérdező jót akart, ennyi. Nyilván nem fogja, nem tudja, nem akarja ráerőltetni a véleményét a barátnőjére, csak ahhoz kér támaszt, hogy hogy mondja el a véleményét és tapasztalatát. Az pedig miért bicskanyitogató, hogy azon túl, hogy a csaj lelkét is félti az abortusztól még a babát is sajnálja, aki az abortusz során tényleg meghal??

Lazán megoszt mindenki mindenhol kóbor vagy kínzott kutyakölykökről szóló szomorú felhívásokat (és személy szerint felháborítónak is tartom, ahogy egyesek az állatokkal bánnak), és ezt mindenki normálisnak tartja, hogy beszélünk róla, de ha valaki ki meri mondani, hogy az abortusz során elpusztul az emberi élet, az mindjárt ocsmány, demagóg és félretájékozott idióta.

Kérlek, abortuszbarát eszméidet oszd meg a patentesekkel (azért írom ezt, mert amit linkeltél, az ő honlapjukról van)

Bocs, de kiakasztott, hogy valaki jót akar egy általa szeretett személynek, és idejársz beszólogatni neki, és többszöri kérésre sem kopsz le.

2012. júl. 12. 12:18
 26/37 anonim ***** válasza:
46%

Kedves előző, bizony nekem is jogom van elmondani a saját tapasztalataimat és a saját véleményemet, pont úgy, mint neked a sajátodat, ez van, így működnek a nyilvános fórumok.

És bizony én is jót akarok az amúgy is nehéz helyzetben lévő, a nem kívánt terhesség problémájával küzködő embereknek, amikor megvédem őket (már a normális vélemény-nyilvánítás keretei között) a vonalas magzatvédőknek az illető amúgy is sebezhető helyzetével visszaélő lelkiismereti terrorizmusától. És tán van ennek valami pozitív hatása is hogy vannak ilyen emberek, mert mintha jelentősen csökkent volna az utóbbi hetekben a linkelt némasikolyok és magzatkanaplócskák és egyéb gusztustalanságok száma...

Egyébként soha nem mondtam senkinek se, hogy "vetesd el!" szemben azokkal, akik gátlástalanul magyarázzák, hogy "tartsd meg!". Ez az adott két ember (és kiemelten a nő) szabad döntése, ennyi. Ha én ebben annyit tudok segíteni, hogy a kibicelni szándékozókat megpróbálom lebeszélni erről a nem helyes dologról, már megtettem a maximumot... (félreértés ne essen, ha az anya/pár meg akarja tartani, és a kibicelő le akarja beszélni, AKKOR IS...)

2012. júl. 12. 12:33
 27/37 A kérdező kommentje:
Úgy érzem több kérdést nem fogok itt feltenni mert nem hiányzik nekem ez a kötekedés van elég bajom azt hittem kedves emberektől kedves válaszokat kapok ! aha persze!! ://
2012. júl. 12. 13:34
 28/37 A kérdező kommentje:
Akik segítettek azoknak köszönöm ♥ ://
2012. júl. 12. 13:35
 29/37 anonim ***** válasza:
100%
Annyit szeretnék még neked javasolni, hogy ha elveteti a barátnőd a babát: szóval, ne ítéld őt el. Az abortuszt elítéled, megtettél mindent. De mivel benned bízott meg annyira, hogy megossza a dilemmáját, valószínűleg az abortusz után is szüksége lesz, hogy mellette állj. Benned pedig biztos kavarognak majd az érzések, és jól van ez így. Azért próbáld meg majd támogatni, ha padlón lesz, akkor, ha meg nem, akkor is azért próbálj meg nem elhatárolódni tőle. Sajnos akár az abortusz miatt még szakíthatnak is a párjával- nem biztos, de lehet, és akkor meg pláne kell majd neki egy személy, akiben megbízhat.
2012. júl. 12. 16:48
 30/37 A kérdező kommentje:
Nem szerettem volna és soha nem fogom őt elítélni :) Szeretőm és mindenben mellette vagyok :)Nem él együtt a baba apjával más fiúja van de ő tudom hogy soha nem hagyná el
2012. júl. 12. 18:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!