Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Sárgás bőr és pattanásosság...

Sárgás bőr és pattanásosság utalhat májproblémára?

Figyelt kérdés
Nemrégiben tudatosult bennem, hogy télen, miután a barnaság lement, nem fehérebb lesz a bőröm, hanem inkább csak amolyan sárgás. Ez mindig így volt, mióta az eszemet tudom. Továbbá huszonévesként már rég nem vagyok pubertás korban, de még mindig vannak pattanásaim és a bőröm nem valami szép... Emellett a bal alkaromon van jónéhány májfolt egy összefüggő területen. Lehet, hogy ezek a "tünetek" összefüggenek, és valami nincs rendben a májammal? Milyen orvoshoz kéne fordulnom? És én magam mit tehetek ezek ellen pl. táplálkozással stb?
2012. júl. 2. 12:28
 1/2 anonim ***** válasza:
Igen, utalhatnak a tüneteid májproblémára. Először keresd fel a háziorvosodat, ő majd átirányít belgyógyászatra, laborba.
2012. júl. 2. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem is utalhat májjal összefüggő problémákra a sárgás bőrszín és a pattanásosság, de azért ne ijedj meg ezektől, hiszen, ha nincs más tüneted, akkor valószínűleg nincs komoly betegséged.

Valószínűleg jobban oda kéne figyelned a táplálkozásodra, életmódodra, illetve, ha szükséges, akkor változtatni az előbbieken. Méregtelenítő (tisztító) kúrát is végezhetnél. Táplálkozással támogathatod olyan módon a májadat, hogy nem fogyasztasz olyan ételt, amely árt, ellenben fogyasztasz olyat, mely használ annak.

Sok friss, nyers zöldség, tiszta víz fogyasztása ajánlott.


Neten találtam, szerintem jó összefoglalás:

„Csak egyetlen betegség létezik: a méreglerakódás.” Romolo Mantovani


A mérgek a civilizációs életmód következtében jutnak a szervezetbe. A lerakódás több fázisban történik, egyre súlyosabb betegségeket okozva. Minél korábbi fázisban kezdjük a szervezet tisztítását, annál hamarabb gyógyulunk. Az első három fázisban még könnyű visszafordítani a folyamatokat, a saját védekezés még jól működik. Ezt a szakaszt humorális fázisnak is hívják, mert a mérgek a testnedvekben találhatóak.


A második három fázisnál – összefoglaló néven: celluláris fázis – a mérgek a sejten belüli térben rakódnak le, ekkor már csak külső segítséggel nyerhető vissza az egészség.


A szervezet a gyógyulás során visszafelé halad a fázisokon.


1. fázis: exkréció – normál kiválasztás: Verejtékezés, könny, légzés útján, széklet, vizelet, menstruáció.


2. fázis: reakció – rendellenes kiválasztás: pl. hasmenés, hányás, túlzott izzadás, túl sok vizelet, láz, köhögés, orrfolyás, tüsszentés, heveny gyulladás.


3. fázis: depozíció – megkezdődik a mérgek lerakódása: leggyakrabban a kötőszövetekbe, üregekbe, mellbe, bélcsatornába, nemi szervekbe rakódnak le. Kövek, ciszták, ödémák, mióma, lipómák, polipok, súlytöbblet keletkezik. A székrekedés is ide tartozik.


4. fázis: impregnáció – a mérgek a sejten belüli térbe: hatolnak Pl. vesekárosodás, májkárosodás, allergia, asztma, fejfájás, migrén, gyomorfekély, szív- és érrendszeri problémák.


5. fázis: degeneráció – sejtek leépülése, sorvadása indul meg: Pl. csontritkulás, infarktus, agyvérzés, cukorbetegség, reuma, köszvény, sclerosis multiplex, TBC, Bechterew-kór


6. fázis: neoplazma – rosszindulatú elfajulások: pl. leukémia, szarkóma, tüdő-, máj-, veserák


„A betegségek alapvető oka a mérgeződés.” dr. Bieler


A szervezet a kiválasztószerveken keresztül igyekszik megszabadulni a méreganyagoktól. A fő kiválasztószerveink, a máj és a vese erősítése a tisztítókúrák lényege.


A vese fő ellensége: a szervetlen só (konyhasó)


A növényekben található szerves só hőkezelés hatására átalakul szervetlen sóvá. A vese napi 2–3 g szervetlen sót képes kiválasztani. Az élelmiszeripar ennél jóval több sót használ egy bolti kenyér elkészítéséhez. A többlet só lerakódik, és kőképződéshez, (érel)meszesedéshez vezet. A tengeri só csupán egy fokkal jobb a konyhasónál, kb. 90 %-ban káros, míg a konyhasó 100 %-ban. A vese segítése érdekében kerüljük a sót, és fogyasszunk sok folyadékot! Kifejezetten vesetisztító, vizelethajtó tea az aranyvessző, a nyírfalevél és a zsurló teája. A szervetlen só vizet köt meg, akadályozza a húgysav kiürülését, rabolja a kálciumot, károsítja az idegrendszert és a szívet. Az alábbi betegségeket idézi még elő: zöldhályog, magas vérnyomás, bőrkeményedés, időskori elbutulás.


„A só szervetlen anyag, izgató és mérgező hatású.” Dr. Shelton


A vesét segítő tisztítókúrák: citromkúra, desztillált víz kúra, tejsavókúra, káposztalé kúra, dinnyekúra és körtekúra.


A máj fő ellensége: a fehér cukor


A fehér cukorból alkohol képződik, ez utóbbi károsítja a májat, gyulladást és/vagy megnagyobbodást okoz nála. Ilyen esetekben a májat hűteni kell pl. nyers uborkával, káposztával, céklával, szőlővel, ananásszal vagy citrusfélékkel. A máj működését a keserű ízű teák segítik: zsálya, fehér üröm, ezerjófű, gyermekláncfű és ezek keveréke.


A cukor elrabolja a B vitaminokat és a kálciumot a szervezettől. A következmény: hajhullás, idegesség, ingerlékenység, hiperaktivitás, agresszivitás stb.


Az emésztési zavarok 40–50%-a megszűnik, ha kivonják a fehér cukrot az étrendből.


A többletfehérje mind a májat, mind a vesét károsítja. (pl. a vesecsatornácskákat „eltömítik” a rothadás során keletkezett fehérje lebomlási termékek.)


Amikor a máj és a vese túlterhelődik, nem bírja a méreganyag mennyiséget kiválasztani, a szervezet bekapcsolja a másodlagos kiválasztószerveket: a bőrt és a tüdőt.


A bőr fő ellenségei: a fehér cukor, a fehér liszt, a hús, a tej és a tejtermékek


A kívülről és a belülről bevitt mérgek egyaránt támadják a bőrt. A zsíros krémek, állati szappanok, vegyszeres tusfürdők eltömítik a bőrpórusokat, megváltoztatják a bőr felületének kémhatását és baktériumflóráját, megszüntetik a bőr természetes védelmét. A vérkeringés viszi a bőrbe a mérgeket, ezért a vértisztítás a legfontosabb (pl. csalántea kúra, böjt). Közvetlenül a bőrre ható segítő módszerek: izzasztás, frottírozás, friss levegő, napfény. A fahéjolaj kúra kívülről és belülről is tisztítja a bőrt.


A tüdő fő ellenségei: a hurutképző ételek


Ezek az élelmiszerek csökkentik a tüdőkapacitást és a tüdő tisztító funkcióját. A hurutképződés előidézői közül a leghatékonyabbak a tej és a tejtermékek (sajt, túró). Utána következnek a húsfélék, halak és a tojás, majd a szója, a proteinkészítmények, élesztő végül a hüvelyesek.


Hurutoldók: hagyma, gyümölcsök, zöldségek, héjában sült krumpli, hársfavirágtea, bodzavirágtea, kakukkfűtea, édesgyökértea, eukaliptuszolaj kúra, fokhagyma kúra.


Jobbulást kívánok neked és jó tisztulást! :-)

Kérlek, figyelj oda arra, hogy ne adagold túl a gyógynövényeket!

2012. júl. 21. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!