Szerintetek eltörtem a kisujjam?
Figyelmetlen voltam az edzésen és ráesett az újaimra a súlyzót. A kisujjamat telibe találta. Fáj, de tudom mozgatni. Nagyon bedagadt!
Mit gondoltok eltörhetett?
Bocs, ha rossz kategóriába írom, de nem szoktam ide írogatni!
De tanács kellene, nem akarok dokihoz menni! Ha eltört mit csinálnának vele? Kisujjat gipszelnek? Mit csináljak vele, mivel kenegessem?
Én a múltkor jól beb@sztam a lábujjamat, hatalmasra dagadt és sötét lila lett. Két hét alatt elmúlt magától, semmit nem csináltam vele.
Ha eltört volna az ujjad, nem ide írogatnál, hanem gipszelt kisujjal tévéznél.
Nekem kosáredzéseken sikerült színváltós, bedagadt ujjakat produkálnom elég gyakran. Egyszer mentünk el megröntgenezni, de mondták, hogy csak zúzódás. (Bár a tiéd ettől még eltörhetett, a súlyzó kicsit nagyobb erővel csapódik az ujjra, mint a labda. Ha biztosra akarsz menni, akkor orvos.)
De a lényeg: én ilyenkor egy pár napig mindig egy másik ujjamhoz kötöttem hozzá leukoplasttal. Ezenkívül kentem olyan krémekkel, amelyek a véraláfutások eltüntetését segítik. Plusz próbáltam úgy kosarazni, hogy ne fájjon, ne nagyon érjek vele a labdához.
Ha eltört, nem dolgozhatok. És most nem engedhetem meg magamnak, hogy táppénzre menjek.
Utálom a kórházakat és nem hiszem, hogy bármit csinálnának vele? Begipszelnek egy kisujjat?
Ha nem kéred a táppénzt, nem fogják ráderőszakolni.
Kisujjat nem szokás gipszelni, mi alusínt teszünk rá, amit ragtapasszal és pólyával rögzítünk, ezt le is tudod venni.
Ha fáj, akkor bekenheted fájdalomcsillapítóval (Flector gél, Aflamin gél), de ettől a törés nem fog elmúlni.
Barátnőm vendéglátós. Egyszer sötétben lerúgott egy bútort lábujjal.
Ennek már két éve, most égre-földre keres egy sebészt, aki elvállalja, annyira deformálódott az ujja és pokoli fájdalmai vannak.
Ő is inkább bement dolgozni fájós, sérült ujjal és sétálgatott rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!