Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mely országokban végeznek...

Mely országokban végeznek abortuszt a 14. hét után? SÜRGŐS!

Figyelt kérdés
2012. máj. 29. 13:26
1 2 3 4 5
 31/45 zedi2 válasza:
82%

Olvastam a sok hozzászólást, és az a véleményem, hogy a kérdésre kellene válaszolnotok, nem pedig a magánvéleményeket megosztani!:)

Ha el akarja vetetni vetesse el, ez az Ő dolga nem pedig másé! Nem az az volt a kérdés ki mit gondol az abortuszról, illetve megtartsam e a gyereket vagy sem.:)

2012. jún. 5. 16:04
 32/45 anonim ***** válasza:
0%
Azért mert az ő hasában van a gyerek, meg ő neki kellene megszülnie, vagy felnevelnie, még az az élet a gyereké, ezért az abortusz nem csak az Ő (vagyis az anya) dolga. Hihetetlen!!!
2012. jún. 6. 08:02
 33/45 anonim ***** válasza:
100%
Kedves előző, az élet valóban az embrióé (gyerekről szó sincs nmég), de a méh, amiben éppen van, az a nőé.
2012. jún. 6. 10:26
 34/45 anonim ***** válasza:
20%
Teljesen mindegy, hogy embriónak nevezzük-e vagy magzatnak vagy gyereknek, egy 5-6 hetes embriónak már dobog a szíve,tehát él, szerintem előtte igen ritkán kerül sor abortuszra, kivéve, ha spontán vetélés történik. Azt nem nagyon értem, hogy az miért érdekes, hogy kié a méh, szerintem ez ebből a szempontból, nem túl releváns, nyilván valahol fejlődnie kell a gyereknek.
2012. jún. 6. 14:02
 35/45 anonim ***** válasza:
100%

Hát nézd, szerintem egyáltalán nem irreleváns, hogy kinek a méhe, mert nyilván akié, annak van joga eldönteni, hogy valaminek van-e ott keresni valója, avagy nincs. Az abortusz meg ugye a nem kívánt embriónak-magzatnak a méhből való eltávolítása ... ami a mai kor tudományos szinvonalán (még, tán pár évtizedig, de már gőzerővel készül a mesterséges anyaméh) az embrio/magzat elhalását vonja magával a méhlepényes emlősök (így az ember) esetében, így jogok ütközését eredményezi. (mondjuk egy madár esetében simán átteszed az embriót (tojást) a nem kotló tyúk alól a kotló tyúk alá, és kész)

Ennek a szívhangnak meg nem tudom, mi a jelentősége a magzatvédőknél, de olvasom minden ilyen témánál... persze, hogy él, él már előtte is. Sőt még az emberi fajba is tartozik. Csak nem személy... ha úgy tetszik nem "KI" hanem "MI", nem Kovács 135 Béla, hanem egy embrió/magzat. (aminek az sem mond ellent, hogy a boldog babaváróknak már sokkal hamarabb "KI" lesz, ez szubjektív dolog)

2012. jún. 6. 14:14
 36/45 anonim válasza:
46%

Helló!

Az abortuszról bővebben itt:

[link]

A 12. hét után az abortuszt végző egy szülészfogót használ, amivel megragadja a baba testrészeit (karokat és lábakat) és darabjaira tépi szét. A baba fejét is össze kell roppantania, hogy ki tudja venni, mert ekkorra a koponyacsont már annyira megerősödött a gyermek fejlődése során, hogy máskülönben nem tudná kivenni a fejet az anyaméhből. Szóval komplikáltabb, mint egy korábbi szakaszban, ezért sem csinálják meg sok országban. Itt igen: USA, Kanada, Anglia, Új-Zéland, Belgium, Hollandia, Franciao., Tunézia.

2012. jún. 6. 23:08
 37/45 anonim ***** válasza:

A valóságban persze a középidős abortusz (akár eü oka van, akár - ahol engedélyezett - más oka) úgy történik, hogy gyógyszeres méhűri feltöltés és méhszáj-tágítás után rákötnek egy fájáskeltő infúziót (oxytocint vagy prosztaglandint) és létrehoznak egy indukált vetélést.

A fenti leírás - ami az összes magzatvédős honlapon átvett, amilyen az említett valsagterhesseg.hu is - a daraboló műtét leírása, aminek manapság semmi köze az abortuszhoz, kihordott terhesség és megindult szülés során a szülőutakba kimozdíthatatlanul beszorult ujszülött esetén alkalmazzák - és az ultrahang elterjedése óta gyakorlatilag nem találkozunk vele (szerencsére), mert tényleg egy horror... én is már csak hozzá való műszertálcát láttam...

[link]

Egyébként elvégezhető ez beavatkozás a halott magzat eltávolítására is az utolsó trimeszterben - hogy az anyának ne kelljen megszülnie - ilyen fotókkal szokás illusztrálni ezeket a leírásokat. Abortusz céljából élve darabolást tán az 60-es évek USA-jában végeztek utoljára...

2012. jún. 7. 02:54
 38/45 zedi2 válasza:

#32-es hozzászólásra csak annyit reagálnék, hogy az abortusz kérdést sok oldalról meg lehet közelíteni, és erről más lesz mindenkinek a véleménye.

Szerintem elsősorban az anyának kell eldöntenie megszüli e a babát, vagy sem, mert Ő vállalja elsősorban a kockázatot minden féle téren. Pl. arra nem is gondolsz, hogy a szülésbe bele lehet halni?? Persze ez ritka eset, de mi van ha megtörténik?? Ha ebből a megközelítésből nézzük a dolgokat, akkor hagy döntsem már én el, hogy szülök, vagy nem szülök. Ha neked az X-edik hónapban, azt mondaná az orvos valószínűleg bele fogsz halni a szülésbe te hogy döntenél?? Ez a megközelítés egyik fajtája lehet, de írhatnánk ide 1000 féle dolgot.

Szóval lényeg a lényeg az abortuszról sokat lehetne, illetve lehet vitatkozni, és garantálom mindenki másképp fogja látni a kérdést!

2012. jún. 7. 16:14
 39/45 Varsányi Gabriella válasza:
Kedves 30-as válaszoló! Én a 29-es vagyok (elég hülyén jön ez így ki, de így tudjuk egymást megkülönböztetni sajnos). Képzeld én is Hegyeshalmon túl lakom és egyáltalán nem vagyok magzatvédő. Azonban elég szomorú, hogy egyes emberek az abortuszt természetes dolognak tartják, de ez legyen az ő bajuk. Ha elolvastad volna rendesen a hozzászólásomat, akkor feltűnt volna, hogy azzal kezdtem a megdöbbenésem után, hogy azonnal vetesse el a babát, ha még tudja (ebből kifolyólag nem lehetek magzatvédő). Viszont azt ne akard nekem bemesélni, hogy az felelősség teljes gondolkodásra vall, hogy valakinek a 14. héten jut eszébe elvetetni a nem kívánt terhességét! Azok a nők, akik természetesnek tartják az abortuszt, miért is nem védekeznek? Ezerféleképpen lehet ma már védekezni és minimális a teherbeesés. Nem mondom, hogy nem fordul elő, de minimális a megfelelő védekezés mellett. Megértettem, hogy nem akar gyereket, elég "kedvesen" kifejtette a dologról a véleményét. Ennek ellenére ha ilyen helyen kérdez mondjuk engem is (mert ide az válaszol, aki akar), akkor engedd már meg nekem, hogy kifejtsem a dologról a véleményem! Köszönöm!
2012. jún. 9. 18:31
 40/45 anonim ***** válasza:
0%

Kedves zedi2,

manapság elég ritka, h azt mondják előre, h lehet, h belehal a szülésbe, azért annál már fejlettebb az orvostudomány még Mo-on is. Szerintem, ha veszélybe kerülne az életem, akkor is megszülném. Megtörténhetne az is, hogy megöletem az orvossal a gyerekem, aztán meg a következő héten elgázol egy busz, és meghalok. Sose tudhatjuk előre, h mi lesz. Azt csak a Jó Isten tudja.

2012. jún. 9. 19:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!