Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Egy majdnem alkoholistának...

Egy majdnem alkoholistának milyen nehéz leszoknia?

Figyelt kérdés

Hát az úgy van, hogy ő 25/F, és a múltja elég zűrös. Van ott drog (kokainig!!!szóval még egész normális határon megállt), alkohol, rendőrség...

Fél éve vagyunk együtt, a füvet már elhagyta.

Tavaly okozott egy elég jelentős balesetett, mármint senki nem sérült meg, csak felborult az autóval, de mivel "enyhén" be volt rúgva, bevonták a jogsiját. Jelenleg járnia kell ilyen csoportba, jár is. Viszont két hétnél tovább egyszerűen képtelen kibírni ivás nélkül. Mondjuk a baráti köre is botrányos, nem egyszer kifejeztem nem tetszésemet az ügyben, hogy nem szívesen hagyom elmenni velük, mert olyankor mindig iszik. Nos lehet h túl sokat aggódtam érte, és túl sokszor óvtam, mert hogy hazudott egyik alkalommal, és mikor én azt hittem, hogy egy hónapig kibirta alkohol nélkül, akkor bevallotta,hogy két héttel ezelőtt ivott. Ill. most két hét után megint.....

Én úgy kiakadtam... tudom, nem a világ vége egy ilyen eltussolás, de most mikor megint ivott, akkor is hülye kifogásokkal akarta lefújni a találkát, holott délután megbeszéltük, hogy átmegyek, és vásároltam is nagyobb dolgokat, így mindenféleképpen átmentem. És hát láttam rajta, hogy ivott. És utána be is vallotta...

Szóval nem tudom mi legyen most. Fél éve azon szórakozunk, hogy megigéri, h nem iszik, tartja magát, én már mindent megpróbáltam (díjazást, meglepit, extra figyelmsséget), de úgy érzem ő nem akarja igazán.

ÉS mindig azzal jön, hogy ő szeretné, de nem olyan egyszerű letennie, főleg hogy 10 éve kb alkohollal él. És, hogy szüksége van rám, mert mellettem jobban halad vele, és régebben még ennyire sem ment neki.

Nem tudom mit csináljak, mert ez az egyetlen bökkenő az egészben, amit persze én utólag tudtam meg, nem pedig a kapcsolat előtt, szóval ezen kívül a világ legrendesebb, legviccesebb, legjófejebb pasija, és érzem, és látom hogy szeret, de megőrjít h nem bírja ki...

Én magamból kiindulva véleményezek, mert ha én vmit el akarok érni, azt el is szoktam.

21/L

2012. máj. 24. 10:21
 1/6 anonim ***** válasza:

A kokain aztán tényleg normális határ, a majdnem alkoholista meg megint elég jó duma.

Vicc az egész.

2012. máj. 24. 20:30
 2/6 anonim ***** válasza:

A függőség, márpedig itt arról van szó, nem úgy működik, hogy el akarja érn és el is éri, de ahogy látom, próbálkozik. Az, hogy kipróbált minden drogot nem akkora gond szerintem, ha nem használja őket, csak kipróbálta (én is kipróbáltam MINDENT kíváncsiságból, de mégse drogozom, legtöbbet csak egyszer próbáltam és amúgy meg évek óta pedig semmit sem...).

Mondjuk én nem igazán értem, hogy mért ne ihatna egy 25 éves scár hetente-kéthetente a haverjaval, lehet, hogy ezt a teljes alkoholról való lemondást valójában te akarod csak és ő nem. Ha normális határok között iszik és nem vezet ittasan (!!!!), akkor az szerintem nem akkora probléma. Már persze, ha addig iszik, amíg járni sem tud...

2012. máj. 28. 14:04
 3/6 A kérdező kommentje:

Ah, végre valaki értelmes. Nem, nem azzal van problémám, hogy iszik, mert a haverjaival néha megihat. Viszont ahhoz, hogy a jogsiját visszakapja, teljesen le kell tennie most a poharat, mert ellenőrzésekre kell járnia.

És néha tényleg úgy érzem, hogy ÉN akarom jobban ezt a jogsit.

Igen, látszik azért, hogy halad, de néha teljesen elkeseredem, h kevés vagyok, és nem tudok neki segíteni, holott hangoztatja,h miattam, és értem, és velem, és jár is elvonóba, - egy nőhöz dumálni, de ezek ellenére mindig elköveti az újabb kör alkoholt.

Most megint összeszedtem magamat, megint próbálok erős lenni, de ki tudja meddig.

2012. máj. 28. 21:49
 4/6 anonim ***** válasza:

A alkohol teljesen kiürül a szervezetből 1-2 nap alatt (de inkább 1). Szóval ha vissza akarja kapni a jogsiját, akkor állapodjatok meg abban, hogy addig nem rúghat be, amíg vissza nem kapta, utána meg, ha meg tudja tartani normális keretek között (mondjuk heti 1 sörözés a haverokkal, esetenként 2), akkor abba viszont nem szólsz bele.

Ez azért fontos, mert ha nagyon tiltod neki, vagy legalábbis azt érzi, akkor mint láttad, csak hazudni tanítod meg. Inkább kössetek kompromisszumot, ne érezze, hogy tilos, mert annál nagyobb a kísértés...

2012. máj. 31. 16:13
 5/6 anonim ***** válasza:
majdnem nehéz
2013. aug. 21. 03:33
 6/6 A kérdező kommentje:

Óh. amúgy akartam mesélni, hogy letettük az alkoholt... Mármint, hébe-hóban iszik, de miután megtapasztalta, milyen alkohol nélkül is jólérezni magunkat, annyira már nem kívánja :)

És a megspórolt pénzből veszünk tévét XD

2013. aug. 23. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!