Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 17 éves fiú vagyok és nagy...

17 éves fiú vagyok és nagy gondom van. Méghozzá a hangom.17 éves fiú létemre tiszta lányos hangom van, és sokat bántanak érte. Alig vannak barátaim, és én sem merek közelededni senkihez sem. Tudtok ebben segíteni?

Figyelt kérdés
2009. jún. 28. 16:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
27%
CSak mutálsz. Majd elmúlik, tenni nem igazán tudsz ellene. Max a láncdohányozás, de azt nagyon nem ajánlom.
2009. jún. 28. 17:01
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a baja, hogy nem mutál??
2009. jún. 28. 17:01
 3/12 anonim ***** válasza:
A hangváltozás, különösen a férfiaknál, nem minden esetben zavartalan lefolyású. Ha a mutáció 18 éves korig spontán nem következik be, akkor ez elhúzódó rendellenes hangváltozásnak tekinthető.
2009. jún. 28. 17:39
 4/12 anonim ***** válasza:

3.vagyok

Az elhúzódó mutációs zavar spontán nem javul, ám beszédterápiával teljesen meg lehet szüntetni ezt a kellemetlen panaszt. A hanggyakorlatok könnyen elsajátíthatók, de a rendszeres otthoni gyakorlás nélkülözhetetlen a kívánt eredmény eléréséhez. Természetesen fontos, hogy minél korábban kezdődjék el a terápia, hogy a másodlagos elváltozások ne alakulhassanak ki, azonban idősebb korban is orvosolni lehet ezt a problémát.

2009. jún. 28. 17:41
 5/12 A kérdező kommentje:
Mit értetek az alatt hogy hangterápia??
2009. jún. 28. 17:55
 6/12 A kérdező kommentje:
vagyis hanggyakorlat alatt.
2009. jún. 28. 17:56
 7/12 anonim ***** válasza:
Pontosan nem tudom,ezt már szakembertől kell megkérdezni,úgy tudom logopédussal együtt folyik a terápia.Érdeklődj nála
2009. jún. 28. 18:10
 8/12 anonim ***** válasza:

[link]

Itt ezt találtam...elég széleskörű,szerintem egy logopédustól tuti tudsz érdeklődni

2009. jún. 28. 18:15
 9/12 anonim ***** válasza:

Remélem tudtam ezzel valamit segíteni.Gondolom milyen nehéz lehet.De hidd el,te ettől még ugyanolyan ember vagy mint bárki más,aki nem fogad el így,az nem is érdemli meg hogy a barátja légy.Azért próbáld meg,hátha jobb lesz logopédussal.

Sok sikert kívánok!!!

2009. jún. 28. 18:17
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia,

én nem akarlak elkeseríteni, de a magas hangszíned a hangszálaid adottsága, amin logopédus nem tud változtatni. ezek a szakemberek a beszédprodukció hibáit korrigálják, mint pl a helytelen artikulációt (raccsolás, pöszeség, nazalizáció.. stb). ezt úgy hajtja végre, hogy a hibás hangképzés helyét sok-sok gyakoroltatással átteszi a helyes képzés helyére. a hangszalagok esetében ez értelemszerűen nem működik, mert azok pozíciója anatómiailag adott.

hülyeséget nem akarok írni, de esetleg egy műtéti beavatkozással mélyíthető a hang, ha megműtik a hangszálakat. kérdezz meg erről egy orvost, talán fül-orr-gégészt.

2009. jún. 28. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!