17 éves fiú vagyok és nagy gondom van. Méghozzá a hangom.17 éves fiú létemre tiszta lányos hangom van, és sokat bántanak érte. Alig vannak barátaim, és én sem merek közelededni senkihez sem. Tudtok ebben segíteni?
3.vagyok
Az elhúzódó mutációs zavar spontán nem javul, ám beszédterápiával teljesen meg lehet szüntetni ezt a kellemetlen panaszt. A hanggyakorlatok könnyen elsajátíthatók, de a rendszeres otthoni gyakorlás nélkülözhetetlen a kívánt eredmény eléréséhez. Természetesen fontos, hogy minél korábban kezdődjék el a terápia, hogy a másodlagos elváltozások ne alakulhassanak ki, azonban idősebb korban is orvosolni lehet ezt a problémát.
Itt ezt találtam...elég széleskörű,szerintem egy logopédustól tuti tudsz érdeklődni
Remélem tudtam ezzel valamit segíteni.Gondolom milyen nehéz lehet.De hidd el,te ettől még ugyanolyan ember vagy mint bárki más,aki nem fogad el így,az nem is érdemli meg hogy a barátja légy.Azért próbáld meg,hátha jobb lesz logopédussal.
Sok sikert kívánok!!!
Szia,
én nem akarlak elkeseríteni, de a magas hangszíned a hangszálaid adottsága, amin logopédus nem tud változtatni. ezek a szakemberek a beszédprodukció hibáit korrigálják, mint pl a helytelen artikulációt (raccsolás, pöszeség, nazalizáció.. stb). ezt úgy hajtja végre, hogy a hibás hangképzés helyét sok-sok gyakoroltatással átteszi a helyes képzés helyére. a hangszalagok esetében ez értelemszerűen nem működik, mert azok pozíciója anatómiailag adott.
hülyeséget nem akarok írni, de esetleg egy műtéti beavatkozással mélyíthető a hang, ha megműtik a hangszálakat. kérdezz meg erről egy orvost, talán fül-orr-gégészt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!