Mennyi időbe telik a halotti boncolás?
Figyelt kérdés
Állítólag 1 hónap, de igaz-e vagy sem? Ennyi időt kell várni arra, hogy kiderüljön, hogy történt-e idegenkezűség, önkezűség, vagy természetes halál történ-e?2012. márc. 10. 19:51
1/5 anonim válasza:
Hol végzik a boncolást? Ha kórházban történt a haláleset, akkor a kórház patológusa végzni ennél ált. lényegesen gyorsabban, 1 nap- 2 hét alatt. Ha viszont baleseti halál történt, akkor hivatalból igazsságügyi orvosszakértőt kérnek fel a vizsgálatok elvégzésére. Ebben az esetben kb. reálisnak tűnik az 1 hónap, sőt, ez akár ennél jóval hosszabb is lehet. Ilyen esetekben sokkal több vizsgálatot végeznek el, a szövettan, mikrobiológia és a toxikológia beérkezéséig pedig nem tudják teljes bizonyossággal megállapítani a halál okát.
2/5 anonim válasza:
Ez marhaság, ez kb 2-3 napig tart, főleg ha természetes halálban halt meg vagy valami betegség miatt ami ugye várható volt már. Ha esetleg gyilkosság vagy orvosi hibázás van vagy más egyéb akkor csúszhat a dolog ha rendőrségi nyomozás van és nem zárják le.
3/5 anonim válasza:
Kétlem, hacsak nincs valamilyen speciális laborminta, ami sokáig tart, hogy megérkezzen, pár nap alatt szerintem elvégzik, tekintve, hogy egy hónapon belül már meg szokott történni a temetés általában. Csak Ausztriáról tudok nyilatkozni, ott 1 napon belül megvolt minden.
4/5 anonim válasza:
Első vagyok, és én sajnos az itthoni állapotokról tudok nyilatkozni :) Az Országos Igazságügyi Orvostani Intézetben dolgoztam 1 évig, a törvényszéki boncolás itthon tényleg hetekig el szokott húzódni. Mivel a kérdező írta, hogy idegenkezűség és önkezűség kizárása/megállapítása a cél, ezért gondolom az esetében is ott fogják elvégezni a szükséges vizsgálatokat.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Természetes halállal távozásról van szó. De a rendőrség tudni akarja, hogy valóban így van-e. Természetesen a hozzátartozók is tudni szeretnék.
2012. márc. 11. 19:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!