Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogy zajlik egy boncolás?

Hogy zajlik egy boncolás?

Figyelt kérdés
2009. júl. 4. 14:27
 1/9 anonim ***** válasza:
69%

http://www.youtube.com/watch?v=6EQ_KIKwlqg

de ha beírod a keresőbe hogy boncolás,ad ki pár videót

2009. júl. 4. 14:37
 2/9 anonim ***** válasza:
88%
elismerésem akinek ehhez lelkiereje van.
2009. júl. 4. 14:43
 3/9 anonim válasza:
83%

Én voltam már boncoláson és a munkámból kifolyólag elég gyakran van szerencsám hullákkal találkozni. Szerintem nincs benne semmi elborzasztó csak elsőre egy kicsit furcsa, mivel nem minden nap lát ilyet az ember. Véleményem szerint az embertípustól is függ, hogy ki mennyire bírja az ilyen dolgokat. Én már láttam sok "csunyaságot", de még nem voltak tőle rémálmaim:)

Akinek van rá lehetősége, hogy megnézzen egy boncolást az ne hagyja ki mert tanulságos!

2009. júl. 4. 15:12
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A belinkelt videóra reagálva biztosan állíthatom, hogy normál esetben ez nem így zajlik. Én 2 évig dolgoztam Pathológiai osztályon egy kórházban, és volt szerencsém boncolás teljes folyamatát végignézni. A videóban több olyan dolog is van, ami, ha így működne egy kórházban, akkor jogosan fel lehetne jelenteni az intézményt. Persze tény, hogy a halottakkal nem bánnak túl finoman, de a filmen szereplő brutalitás kicsit túlzás. Leírni elég nehéz, hogy pontosan hogyan is zajlik. A szerveket pl. nem kitépik, hanem gondosan körbevágják, és egyenként kiemelik, hogy ne sérüljenek. A halott arcáról nem húzzák le a bőrt, csupán a tarkónál felvágva, homlokig, hogy hozzáférhessenek a koponyához. Általában ipszilon-vágást alkalmaznak, de úgy tudom, hogy ez változó lehet. A boncmester lefejti a bőrt a bordákról, majd átvágja, és szétfeszíti, hogy könnyedén hozzá lehessen férni a szervekhez. Az agynál szintén, tarkónál felvágják a bőrt, felhúzzák homlokig, fűrésszel átvágják a koponyát, kiemelik az agyat. Az orvos minden egyes szervnek megméri a súlyát, vizsgálja, színre, tapintásra, ezek az adatok később a boncjegyzőkönyvbe kerülnek. Amennyiben szükséges, a beteg szerv(ek)ből kimetsz egy részt, ami a későbbiekben szövettani vizsgálatra kerül, a mintát paraffinba ágyazva, különböző laboreljárások után kis üveglapra helyezve úgynevezett szövettani metszet készül belőle, aminek alapján később mikroszkóp alatt vizsgálva pontosabb képet kapnak a beteg halálának körülményeiről, ez szintén bekerül a boncjegyzőkönyvbe. A boncolás után minden szerv szépen visszakerül a testüregbe, majd összevarrják, és kész.
2009. júl. 9. 17:45
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
És még annyit hozzátennék, hogy bár eleinte tartottam tőle, mert nem tudtam, hogy vajon hogyan fogok majd reagálni a látottakra. Nagyon érdekes és egyben felejthetetlen élmény volt, én személy szerint örülök, hogy volt alkalmam ilyet is látni.
2009. júl. 9. 17:49
 6/9 anonim ***** válasza:
2010. febr. 9. 18:02
 7/9 anonim ***** válasza:
8%

A válasz írója 51%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 02-09 18:02

Úristen ez annyira fake...xD

2010. okt. 4. 02:41
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

van gusztusotok hozzá,hát gratulálok!

remélem,titeket is darabokra szednek és felteszik a netre!!!!

beteg állatok,akiknek ez tetszik,és nincsenek tőle rosszul!

egy halottat el kell temetni,és nem széttrancsírozni előtte!

UNDORÍTÓ!!!

2012. aug. 12. 15:59
 9/9 anonim válasza:
100%

Az előttem hozzászólónak!

Te szerencsétlen, vajon akkor is ugyanezt gondolnád, ha éppen egy ilyen boncolás alkalmával találnák meg például annak a betegségnek az okozóját, amely akár benned vagy valamelyik családtagodban is lappang?! A boncolásnak kizárólag a tudományos tényfeltárás a célja, hogy a betegség (amiben az illető elhunyt) vagy a halál oka pontosan megállapítható legyen és később másokat esetleg sikeresen lehessen gyógyítani. Ha nem bírod az ilyesmit, akkor meg egyszerűen nem kell az orvosi pályát választani. Gondolkozz, mielőtt értelmetlen dolgokat írogatsz!

2013. máj. 27. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!