Hogy tudom eltitkolni a barátaim előtt, hogy kemoterápiára járok?
A haj,szemöldök csak egy dolog,nem is hullik ki feltétlen.
Van a családunkban több rákos sajnos,van akiről messziről látszik hogy nincs rendben valami,van akiről meg nem mondanád.
Viszont amit mindnél látok,az hogy a bőre nem birja,kipattog,vörös,száraz,kenni kell rengeteg gyógyszertári kenőccsel.
És kemoterápia után napokig hányás hasmenés,rosszullét,ha eltitkolni akarod,nem mehetsz ki.
Szarul leszel tőle,de túléled,mellrákba nem szokás belehalni.
Kitartás
olvass el egy könyvet:
Ma szőke vagyok
Változó hogy hogy adják a kemót,most egyik rokonom ismét kapja,ő 3 hetente kapja 3 hónapig,és 3-4 napig van rosszul nagyon tőle,utána csak a közérzete rossz,de semmi más,észre nem veszi senki,pedig már harmadszor újul ki a gyomorrákja,3x műtötték,3x csinálta végig a kemót.Csak a szűk család tudja.Kemoterápia után pár napig otthon van,nem mehet hozzá senki,egyedül ezt nem értik,de látszani nem látszik,nem hullott ki a haja sem,bőre olyan mint aki túlszolizta magát,de hidratálókkal szintentartja.
anonim oldal,leirod pontosan milyen és mióta? Műtve voltál már?
A sajnálkozást én sem bírom (Na jó, néha jól tud esni. :)), de ezt csak úgy tudod elkerülni, hogy megérteted velük, hogy nem vágysz ilyesmire. Egyébként ez abból fakad, hogy sokaknak a rák még mindig valami gyógyíthatatlan kórságként jelenik meg, holott már igen jól tudnak ellene dolgozni az orvosok.
Szóval a környezeteddel közölni érdemes a betegség mellett azt is, hogy gyógyítható, és azt is, hogy a szánakozással, sajnálással csak ellene dolgoznak. (Ja, és az ima is ront az esélyeken!) De ha mindenáron titkolni akarod, akkor talán a kozmetikus tud tanácsokat adni, viszont az egyéb kísérő tünetek előbb-utóbb mindenkinek fel fognak tűnni. Nekem az a véleményem, hogy pont emiatt nem érdemes titkolózni.
Talán egy ideig eltudod titkolni ,de sajnos úgy is megtudják. Én is titkoltam a betegségem ,sokan nem is tudták. De engem olyan árult el akiben megbíztam ,pedig megkértem ,hogy ezt ne mondja el senkinek. A szűk családon kívül csak ő tudta. Én se akartam ,hogy sajnálkozzanak rajtam. Azt akartam ,hogy úgy kezeljenek mint régen .
De túl vagyok rajta .Kemoterápiának van néhány tünete amit úgy is észre fognak venni.De ezzel ne foglalkozz most az a lényeg ,hogy meggyógyuljál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!