20-30 év közötti lányokat kérdezem, szerintetek gyilkosság-e az abortusz?
Figyelt kérdés
Kérem, hogy csak igen/nem válaszokat adjatok, érvekre nem vagyok kíváncsi, vitára sem. Köszönöm.2012. jan. 4. 10:32
31/39 anonim válasza:
Szerintem nem.
Hozzáfűzés-ne olvasd el, ha nem érdekel: Megértem azokat is, akik azt mondják gyilkosság, azokat viszont nem, akik azt mondják, hogy gyilkosság kivéve, ha beteg a baba. Vagy azt mondom,h az élet a fogantatás pillanatától kezdődik, vagy azt mondom, hogy akkor még nem ember. Ha azt mondom, hogy a fogantatás pillanatától kezdődik, akkor viszont egy beteg babát is gyilkosság megölni, mert ezzel mintha azt mondanád, egy beteg embert jogos megölni.
32/39 anonim válasza:
Úgyis mindenki mást mond. Szerintem nem. Inkább abortusz minthogy semmibe szüljek gyereket.
33/39 anonim válasza:
Igen, gyilkosság. 25/L
A petesejt és hímivarsejt egyesüléséből létrejött sejthalmaz nem csak biológiai értelemben új élet, hanem, a pszichoterápia eredményei alapján, kezdettől rendelkezik lélekkel.
35/39 anonim válasza:
Egyértelműen IGEN, minden esetben, még ha beteg is a baba. Ha egy gyerekről 1 évesen derül ki, hogy süket, vak vagy mittudomén, azt is meg kell ölni???? Az ember a fogantatás pillanatától ember. Akkor nem gyilkosság, ha enélkül az anya és a magzat is bizonyítottan meghalna, pl méhen kívüli terhesség. Olvass erről bioetikai könyveket!!!
36/39 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!