20-30 év közötti lányokat kérdezem, szerintetek gyilkosság-e az abortusz?
Kedves kérdező!
Erre a válaszra nem fogsz egyszerű igent és egyszerű nemet kapni, mert még jogilag sincs eldöntve úgymond hogy gyilkosság e vagy sem... egyházi körökben még az abortusz fogalma sem tisztázott, mert van ahol abortusnak számít már a fogamzásgátló taletta is pl. Hogy valaki gyilkosnak érzi e magát az abortusz után? az nyílván megnt a lelki világtól függ... mert pl ha megengedné az anyagi helyzetem még csak nem is kellene egy megfelelő párkapcsolat ahhoz hogy megtartsam. De hogy rövid legyek:
Számomra az bortusz nem gylkosság... megszülni a gyereket és bedobni a lekgözelebbi kukába (számtalan példa volt rá), vagy a felkészületlenség és "depreszió" miatt megfojtani egy párnával mert nem hagyja abba a sírást az gyilkosság... persze én úgy vagyok vele hogy probálom úgy élni az életem hogy ne jussak el az orvosi abortuszig
Nem az.
(ilyen erővel minden hónapban "meghal" egy petesejt menstruáció formájában...inkább abortusz mint megszülni a semmire,vagy utálni egy életen át mert tönkretette az anya életét
nem,nem volt abortuszom,már nem is lesz,mert ha akar már jöhet a baba,utána köttetem el magam)
Nem gyilkosság!
( Nem támogatom, de nem ítélem el. )
Igen, véleményem szerint gyilkosság. Szerintem az új élet a beágyazódással kezdődik. Emiatt nem tartom gyilkosságnak sem a fogamzásgátló tablettát, sem pedig a spirált.
De az abortuszt azt igen. Az már más kérdés, hogy bizonyos helyzetekben érthető lépésnek tartom, de attól még gyilkosság marad.
Ha megölsz párnával egy olyan beteget, aki iszonyatos fájdalmaktól szenved és pár napon belül amúgy is meghalna, az is gyilkosság....más kérdés, hogy kinek mennyire elfogadható dolog ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!